google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Stof tot nadenken?www.therealstyleguide stof kiezen
Een stoffen eetkamer stoel, bank of fauteuil kiezen is nog niet zo makkelijk.

Ja het wordt deze bank, wij zijn eruit! Gelukkig wij zijn klaar met kiezen ... Helaas er zijn toch nog een paar hobbels te gaan.

Hoe kies je de bekleding?


Kies je voor leer? Klik op de foto.

Ga ik voor een stoffen uitvoering? Waar moet je dan allemaal op letten, zodat je jarenlang plezier hebt van je gekozen stoffen bank, stoel of fauteuil?


Vragen die belangrijk zijn bij het uitkiezen van de juiste stof zijn:

1) Wat is mijn gezinssamenstelling?

2) Staat de bank etc. voor ramen, is mijn zonwering voldoende?

4) Wat voor gedrag tonen mijn huisdieren?

5) Weeg ik de uitstraling van de bank etc. zwaarder dan de gebruikseigenschappen van de stof?


www.therealstyleguide.com
Zitbank Margaux Henders & Hazel in Velvet stof

Afhankelijk van je gezinssamenstelling is het belangrijk om na te denken of de stof vlekbestendig is, sterk genoeg is of makkelijk te behandelen is, wanneer er iets fout gaat.

Natuurlijk kan je altijd kiezen voor een extra vlekken garantiepakket*. Dit garantiepakket zal je waarschijnlijk kiezen als je de uitstraling belangrijker vindt, dan de gebruikseigenschappen.

Wil je een sterke stof die gezinsvriendelijk en sterk is, kies dan voor een synthetische stof met een hoge martindale*.


Een velvet/fluweel stof van een synthetische samenstelling zal iets statistischer zijn dan een combinatie katoen en synthetisch.

Velours is zwaarder en minder glanzend maar kan dezelfde samenstelling hebben.

Deze stoffen hebben altijd een vleug, daardoor krijg je beweging in de stof. Doordat deze polen bewegen kunnen deze ook plat komen te liggen op de zitting.

Dit is op te lossen door onderhoud te plegen.
www.therealstyleguide.com
Friso bank in een synthetische ribstof

Katoen en linnen zijn mooie, rijke, natuurlijke materialen, zij ademen beter dan synthetische stoffen. Alleen zal de kleurechtheid weer minder zijn. Hierdoor dien je rekening te houden met je zonwering. Ook het verwijderen van vlekken uit deze stoffen kan verkeerd uitpakken, de kleurafgifte veroorzaakt kleurverschil in je bank. Kies je voor deze stoffen dan is het extra vlekken garantiepakket geen overbodige luxe.

www,therealstyleguide.com
Wol als bekleding op je meubel


Wol is een mooie dierlijke stof. Brandwerend, comfortabel, vlekwerend wanneer in een samenstelling boven de 50% wordt toegevoegd, maar ook kostbaarder.


Synthetische stoffen, polyester, polyurethaan, polypropyleen zijn kunstvezels die goed te reinigen zijn. Tevens hebben zij een betere kleurvastheid. Het nadeel is dat het statisch kan zijn en warmer kan aanvoelen. Daardoor zie je ook veel combinaties met viscose.

Viscose is een kunstvezel die gemaakt wordt van een natuurlijke grondstof, hierdoor voelt de stof vriendelijker en soepel aan.


Microvezel, worden gemaakt van dunne kunstvezels. Deze stoffen nemen bijna geen vocht op. Hierdoor is de stof makkelijk te reinigen. De korte kunstvezels zijn tevens voor huisdierbezitters een goede oplossing. Haren trekken er niet in en nagels hebben bijna geen grip. Toch blijft het hebben van huisdieren en net als met het gedrag van kinderen en de gevolgen van wat wel/niet wordt toegestaan, je eigen verantwoordelijkheid. Je kan door te weinig regels de levensduur van je bank verkorten.


Nu je gekozen hebt voor de juiste stof. Ga je je richten op de kleur. Succes!


De keuze voor een *extra vlekken garantiepakket heb je altijd. Je verlengt niet alleen de duurzaamheid van je investering. Je beschermt de gekozen stof, kan altijd terecht bij de helpdesk. Krijg je professionele hulp thuis om het probleem via deze vakmensen op te laten lossen.


*Martindale, is een test die het aantal draaiingen aangeeft voordat een stof slijtage gaat vertonen. Boven de 15.000 martindale is de stof geschikt voor meubelstoffen. Daaronder is de stof alleen geschikt voor sierkussens en gordijnen.


www.therealstyleguide.com
sierkussens hebben een lagere martindale

121 weergaven

コメント


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page