google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
 • Conny Gruijters

Minimalistisch modern interieur: creëer een serene en ontspannen sfeer in huis.

Minimalistisch modern is een stijl die draait om eenvoud en functionaliteit. Het is een stijl die de nadruk legt op strakke lijnen, heldere kleuren en een minimalistische inrichting. De kenmerken van deze stijl zijn dan ook strakke, rechte lijnen, weinig decoraties en een focus op functionaliteit.


Wat betreft kleuren gaat het meestal om neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en beige. Deze kleuren zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer en vormen de perfecte achtergrond voor minimalistische meubels en accessoires.


Enkele bekende merken die deze stijl vertegenwoordigen zijn bijvoorbeeld IKEA, Muuto, HAY en Normann Copenhagen. Deze merken bieden een breed scala aan meubels en accessoires in de minimalistisch moderne stijl. Studio Henk als Nederlands merk zeker niet vergeten in deze opsomming, de collectie sluit heel goed aan bij minimalistisch modern.


Een minimalistisch modern interieur met strakke lijnen, neutrale kleuren en natuurlijke materialen, zoals te zien op de foto van @Simpleform."
@simple.form

Op Instagram zijn er veel interieurontwerpers en influencers die bekend zijn geworden met deze stijl. Enkele voorbeelden hiervan zijn @whitelivingetc, @simple.form en @minimaliving. Zij delen inspirerende foto's en tips om je huis in deze stijl in te richten.Kenmerken van minimalistisch modern:

 • Strakke, rechte lijnen en geometrische vormen

 • Weinig decoraties en accessoires

 • Focus op functionaliteit en eenvoud

 • Veel open ruimte en lege muren

 • Natuurlijke materialen en texturen

 • Hoge kwaliteit en duurzame materialen

 • Minimalistische meubels en accessoires

Kleuren in minimalistisch modern:

Neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en beige

Donkere kleuren zoals donkerblauw, donkergroen en donkergrijs kunnen worden gebruikt als accentkleuren.


Materialen in minimalistisch modern: Natuurlijke materialen zoals hout, leer en steen

Metalen zoals staal en aluminium

Glas en acrylTips voor het inrichten van je huis in minimalistisch modern:

 • Begin met het opruimen en minimaliseren van je spullen. Minimalisme is de sleutel tot deze stijl.

 • Kies meubels en accessoires die functioneel zijn en een strak en minimalistisch ontwerp hebben.

 • Ga voor een neutraal kleurenpalet en voeg accentkleuren toe in de vorm van accessoires of kunstwerken.

 • Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, leer en steen om warmte en textuur toe te voegen aan je interieur.

 • Houd de ruimte open en licht door het gebruik van grote ramen en minimalistische raamdecoratie.


Enkele voorbeelden van accentkleuren die worden gebruikt door de genoemde merken zijn: Muuto, HAY en Normann Copenhagen gebruiken verschillende kleuren als accenten in het minimalistische moderne interieur, afhankelijk van de collectie en het seizoen. Over het algemeen zijn de accentkleuren van deze merken echter vrij subtiel en worden ze gebruikt om een vleugje kleur toe te voegen aan het neutrale kleurenpalet van de minimalistische stijl.

Muuto gebruikt vaak zachte pasteltinten als accentkleuren, zoals lichtblauw, roze en geel. Deze kleuren worden gebruikt voor accessoires zoals kussens en plaids, maar ook voor meubels zoals stoelen en tafels.


HAY gebruikt ook vaak zachte pasteltinten als accentkleuren, maar voegt soms ook krachtigere kleuren toe zoals blauw, groen en rood. Deze kleuren worden gebruikt voor accessoires zoals vazen en tafeldecoratie, maar ook voor meubels zoals banken en stoelen.


Normann Copenhagen gebruikt accentkleuren zoals roze, geel en oker. Deze kleuren worden gebruikt voor accessoires zoals kussens en tapijten, maar ook voor meubels zoals stoelen en tafels.


Minimalistisch modern interieur: ontspannen en stijlvol wonen

Met de minimalistisch moderne stijl creëer je een rustige en ontspannen sfeer in huis, zonder concessies te doen aan stijl en design. Door te kiezen voor strakke lijnen, neutrale kleuren en natuurlijke materialen, zorg je voor een tijdloze uitstraling die naadloos aansluit bij de huidige interieurtrends. Met de tips en inspiratie uit deze blog, kun je direct aan de slag om jouw huis om te toveren tot een oase van rust en stijl.


foto's: Hay, Muuto, Normann Copenhagen, Studio Henk, Simpleform."

79 weergaven

Kommentare


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page