google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Why not "3Days of Design"


Why Not!

Milaan staat nog steeds op mijn bucket list. Waarom ben je er niet heen gegaan, vraag je je zeker af?

De reden hiervoor is dat de Scandinavische woonstijlen heel hard bezig zijn met een opmars in ons interieur. Ik merk het aan de woonwensen van onze klanten.

Op naar Kopenhagen, 3 dagen lopend door de binnenstad omgeven door mooie bekende design merken en startups die in bijzondere gebouwen hun ontworpen producten laten zien aan de architecten, retailers en geïnteresseerde design liefhebbers.


In de wereld van "Design" is nooit zomaar iets ontstaan. Achter de ontwerpen voel je de liefde voor het vak de eerbied voor mooie materialen en het overdenken wat de functionaliteit van het product betreft. Tijdens een workshop over het ontstaan van de Design lamp Parentesi door Giovanna Castiglioni, de dochter van Achille Castiglioni, werd een Flip-Book aangereikt. De geboorte van de Flos lamp en het leven van de familie Castiglioni wordt verteld in het filmpje. In Milaan ( toch nog😀) bewaakt zij het culturele erfgoed van de foundation, waarin de collectie van onbekende objecten als inspiratie gediend hebben voor andere design voorwerpen door Achille Castiglioni in samenwerking met oa Flos.Bijzondere lampen parade hangend in bijzondere ruimtes in Kopenhagen ter inspiratie.


Welke merken heb ik nog meer bezocht ter inspiratie?

Ferm Living, Frits Hansen, Muuto, Bolia. Met onderstaande inspirerende sfeerbeelden kan je mee snoepen.


Wat heeft Kopenhagen gebracht?

Opvallend is in Scandinavisch design de herkenbare vormen. Vormen die andere merken als inspiratie gebruiken. Het kleurgebruik voornamelijk licht. De aankoopprijs ligt hoger omdat de aankopen geen impuls aankopen zijn. Door je te verdiepen in het product en de designer dan investeer je in een mooi tijdloze aankoop.

Beter voor het milieu, door de lange levensduur. Je gaat langer met je designobject doen omdat het verhaal achter het product past bij jou persoonlijke levensvisie of liefde voor mooie vormgegeven producten.

Persoonlijk is een inspiratie reis niet altijd meteen te meten. Het opdoen van veel indrukken en verschillende stijlen helpt mij om de winkel nog actueler en inspirerende te maken.

Een woonwereld creëren in de verschillende aanwezige of nog te komen trends vertaalbaar maken voor onze klanten.

De volgende inspirerende reis gaat naar de woonbeurs in Brussel. Wil je meer weten over het ontstaan van design, kijk dan ook eens naar mijn andere blog verhalen. Wat wellicht jou weer nieuwe inzichten en ideeën brengt.

37 weergaven

コメント


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page