google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Woud, aandacht voor ambacht en eenvoud.


Conny Gruijters, www,therealstyleguide.com
Woud, een Deens merk , aandacht voor ambacht en design.

Woud, heeft natuurlijk meer te bieden dan deze hippo familie. Toch zegt het ook veel over het merk. Woud creëert nieuwe vormen, geinspireerd door Scandinavisch design uit het verleden. Simpele belijning, kenmerkend voor de Scandinavische stijl in combinatie met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.

Op het gebied van interieur en outdoor werken zij samen met opkomende design talenten en reeds bekende ontwerpers uit verschillende landen.

Daar zit ook gelijk de crux, prijstechnisch is Woud niet goedkoop voor de Nederlandse markt. Een onderdeel van de prijsopbouw bestaat uit hogere ontwikkelingskosten door de fee van deze voor ons onherkenbare ontwerpers. Tevens ligt het gemiddelde inkomen in de Scandinavische landen hoger.

Wij waarderen wel het gebruik van de mooie materialen, maar hechten minder waarde aan een designer uit Portugal of Japan. Vandaar dat Woud in een niche markt zal blijven en helaas massaal wordt vertaald door de goedkopere merken/fabrikanten.


Conny Gruijters, www.therealstyleguide.com
Wandmeubel Woud, gebruik van licht en donker eiken.

Bovenstaande foto laat zien dat de eenvoudige vormen uitgevoerd in een fragiel ijzer frame gecombineerd met eikenhout, gelijk sfeer geeft en niet veel nodig heeft qua accessoires.Conny Gruijters www.therealstyleguide.com
Creator op de Woud site is het mogelijk om zelf te ontwerpen

De belijning van de zitmeubelen is door het weglaten van opsmuk, comfortabel en elegant tegelijk.

Conny Gruijters www.therealstyleguide.com
Model Nakki ontworpen door Mika Tolvanen

Ondanks de kostbare aanschafprijs ben ik fan van het merk Woud. Misschien ben ik verliefd geworden op de eenvoud van de Hippo.34 weergaven

Comentários


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page