google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home

What's Up Doc?


Cartoon kleuren in je interieur?

Bugs Bunny is in de kleur grijs met wit getekend, gelijk als veel huidige interieurs in Nederland. In de wereld van de Cartoons is grijs een unicum. In de interieurwereld zijn de Cartoon kleuren niet alom vertegenwoordigt.


foto: HK living

HK living onthulde in Parijs op de beurs Maison & Objet streep designs. Horizontaal in felle kleuren. Op de wand als behang en sierkussens op de sofa in streepmotief. HK livings bestseller sofa kan je zelfs bestellen in dit streepmotief. Je hebt in ieder geval met dit streepmotief in cartoon kleuren een uniek uitgangspunt.


foto: HK living

Waar komen de cartoon kleuren vandaan?

In de filmindustrie maakt men gebruik van een ander kleurenwiel genaamd RGB, dan bijvoorbeeld het kleurenwiel van de mengkleuren. Doordat dit kleurenwiel andere complementerende kleuren heeft is het kleurgebruik verrassend.

Strips vaak bedoeld voor een jong publiek, die door de stripfiguren in heldere knalkleuren uit te beelden meer tot hun verbeelding spreekt.


foto: Unsplash

De achtergrond van cartoons zijn vaak fel blauw. Ga je terug naar je kindertijd, dan herinner je vast dat de meeste stripfiguren geel van kleur waren. Denk ook aan Spongebob, Tweety en de Minions. Misschien keek je wel naar de Simpsons.

Geel is namelijk een energieke kleur en wordt geassocieerd met vreugde.


complementaire kleuren volgens RGB kleuren gamma

In de cartoon woonstijl combineer je fel geel met blauw, geel met rose, geel met groen en paars met geel. Of de andere mogelijkheden.


Foto: Urban cotton, print Seba, ontwerp: Elysanne Schuurman

Gelijk aan de cartoon kleuren combineren de prenten van Urban cotton, van Elysanne Schuurman in Fauvisme stijl,


Foto: Urban cotton, print Bohemian rasp , ontwerp: Elysanne Schuurman

Fauvisme is een uit Frankrijk afkomstige expressionistische stroming in de schilderkunst die begin 20ste eeuw ontstond. Kenmerkend voor deze schilderkunst zijn de felle kleuren en de vervorming van de werkelijkheid.


Inspiratie over het gebruik van RGB kleuren of zoek voor andere kleurencombinaties en opkomende trendkleuren op FRANCQ COLORS


foto: Francq colorsOur Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page