google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Woontrend 2023; Escapisme.


Escape the ordinary.

Digitale kunst vertaald naar onze huiskamers?

In 2020 is de droomarchitectuur in een stroomversnelling geraakt. Het ontsnappen aan de werkelijkheid in een tijd waarin reizen niet mogelijk was. Droom werelden ontstonden met veel fantasie en leken onmogelijk om in het echt te verwezenlijken. Deze digitale wereld is een aparte kunst die NFT* genoemd wordt en rijkelijk verhandeld op het web. De vertaling van deze droomwerelden hebben onze derde dimensie bereikt.

In deze derde dimensie beleven wij alles intens. Angst, onrust, irritatie, woede, onzekerheid vechten om voorrang. Aan deze staat van zijn willen wij het liefst ontsnappen. De trend escapisme is hier een goed voorbeeld van.


Waar moet de woontrend escapisme aan voldoen?

Eigenlijk zijn er geen regels. Wil je ontsnappen aan de werkelijkheid en wonen in een boomhut. In de boomhut wil je altijd het noorderlicht zien, doen! Het is jouw escape. Wanneer je de gedachte achter escapisme vertaalt naar een interieur die iets minder hallucinerend is, dan is het een goed idee om te kijken naar vertalingen van deze kleurrijke interieurs.

Onze buitenruimtes lenen zich ook voor droomachtige vormen, speciale buitencoatings als afwerking van muren en gebruik van groteske sculpture.

Bijzondere meubelen. Waar vind je die?

Het merk B&B Italië heeft een aantal klassiekers in de collectie.

De chair up 5 Donna, van Gaetano Pesce, de sofa Camaleonda, van Mario Bellini, beide passen zij goed in de huidige interieurs.


Hortensia fauteuil van Moooi

Door bijzondere contemporary meubelen als uitgangspunt te gebruiken heeft je interieur al een goede start.

Organische vormen, tactiele materialen. Combineer deze bijzondere vormen met muurafwerkingen in marmer. goudstuc of zilver. Opgeblazen figuren in bijzondere kleurcombinaties doormiddel van wand vullend behang.

Houd het rustig en kalm of ga voor uitgesproken en kleurrijk.

foto; Instabilelab

Instabilelab wallpaper

Woontrend Escapisme brengt ons naar andere werelden. Droom er lustig op los, maak van je woning jouw sprookjes wereld waarin je kan ontsnappen aan de werkelijkheid. Laad je op, dan ben je weer gewapend voor de buitenwereld.* Wat is een NFT? Een non fungible token (NFT) is een uniek bestand dat staat opgeslagen op een digitaal kasboek, ook wel blockchain genoemd.

Elke NFT staat voor een uniek digitaal artikel of item dat niet vervangbaar (fungible) is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld geld of Bitcoins die je wél gewoon vrij en oneindig voor elkaar kunt inwisselen. Ondanks dat het dus twee verschillende dingen zijn, worden NFT’s vaak nog steeds verward met Bitcoins en andere cryptocurrency. (tekst nft.nl)


148 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page