google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Binnenkijker 2021


Wat gaat 2021 ons brengen op het gebied van het interieur?

Verleden jaar was alles op dit tijdstip nog inzichtelijk. Zijn de woontrends en interieurstromingen voor 2021 nog steeds zo duidelijk zichtbaar.? Wellicht heb je trendvoorspellingen van 2020 gelezen? Anders lees je deze nog even hier.

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating

Als eerste benoemen wij de keuze van Pantone voor de kleuren voor het jaar 2021.

De kleur Ultimate Gray staat voor standvastigheid met de gele kleur als boodschapper van geluk, samen geven zij ons een gevoel van helderheid. Deze geluksbrenger en de standvastigheid samen hebben wij na het jaar 2020 zeker nodig volgens Pantone.


Stoffen van recyclede plastic

Interieur trend "No waste production" bij het kiezen van stof op zitmeubelen.

Het is al een poosje aanwezig in de meubelbranche de term "no waste production" waarbij materialen worden hergebruikt. Stoffen die geproduceerd worden met zo min mogelijk restafval. Net als in de mode waar het "vegan leather" populair is, worden ook nieuwe kunstleer collecties geïntroduceerd. Stoffen en akoestische oplossingen gemaakt van gerecyclede petflessen. Je krijgt zelfs een certificaat erbij, waarin aangegeven wordt hoeveel petflessen er gebruikt zijn voor het gemaakte meubelstuk.


foto: By Boo Bobby fauteuil. Aaibare stoffen trend en ronde vormen

Interieurtrend aaibaar en warm. in combinatie met ronde vormen.

Wij hebben zo lang zonder aanrakingen moeten doen, het nieuwe woord huidhonger is de metafoor voor het gebrek hieraan. De reactie op de huidhonger heeft zich vertaald in de behoefte aan aaibare stoffen. Bouclé stof, teddy stoffen, alles wat harig en warmte uitstraalt vindt je terug in de collecties van de meubelmerken. De modellen hebben vaak in combinatie met deze aaibare stoffen een ronde vorm. Het lijkt alsof het meubelstuk je wilt omarmen.


foto Richmond interiors nieuwe collectie

Interieurtrend Japanse invloeden.

Op mijn interieurblog komen de Japanse invloeden al regelmatig voorbij. Dit jaar zal het minder subtiel zichtbaar zijn. Je ziet de Japanse invloeden terug als de term Japandi een combinatie van Japan en het Scandinavische interieur. Als overeenkomsten hebben deze stijlen de zelfde rust en eenvoud met mooie eerlijke materialen. Japan en Scandi die in harmonie met elkaar samenwerken. Japan zie je ook terug in het gebruik van zwart hout wat d.m.v. het toepassen van de Japanse techniek "Shou Sugi Ban" niet alleen een mooi uiterlijk krijgt. Het hout is daardoor ook zeer duurzaam.


Collectie Seraya Dessin SRA48 foto: Arte

Op dit blog zijn veel stijlen al in het afgelopen jaar benoemd met mooie sfeerfoto's en kleurencombinaties.

Lees over de Basic trend. De nieuwe kleuren van Flexa.

Het belangrijkste eigenlijk van de verschillende actuele woontrends is dat je heel vaak een combinatie kan maken. In Nederland volgen de trends zich heel snel op. Ik hoop niet dat wij de nieuwe fashion zijn van de consument. De fashionindustrie die tijdens de Lock down nog riep om te verduurzamen en met minder collecties per jaar rust op de markt te brengen is er niet in geslaagd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik hoop dat de meubelindustrie door middel van het combineren van de trends er in slaagt om zowel klimaat neutraal als duurzaam te produceren. En wij als consument een Instagram waardige woning zien als een investering en onderhoud en niet voor de likes en extra volgers door teveel impuls aankopen en te snel wisselen van trends, zodat wij de nieuwe fashionindustrie zijn.75 weergaven

Commentaires


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page