google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Black is beautiful.


De keuze voor zwart in het interieur heeft niks met de huidige Corona crisis te maken.

Deze crisis gaat zeker als een zwarte bladzijde in de geschiedenis boeken, met wereldwijd dodelijke slachtoffers. Hopelijk wordt er snel een serum gevonden. Voor het redden van mensenlevens en de economie.


Bergkast Beam large is een meubel uit de collectie van DTP Home Timeless Black.

De "kleur" zwart deed ongeveer 2 jaar geleden langzaam zijn intrede in het interieur. Zwarte keukens, helemaal zwart of gecombineerd met licht eikenhout en zwart industrieel metaal gaven met deze opkomende trend een voorzet. Nu zie je zwart in verschillende materialen als tafelbladen, gecombineerd met zwart ijzeren gepoedercoat poten en boekenkasten in zwart verweerd gerecycled hout bij diverse merken in het interieur verschijnen.


DTP Home Timeless Black, 5 cm dikte Gerecycled teakhout, zwarte beits

Zwart hout wordt tevens gebruikt als tuinhout of als gevelbekleding.

Kwalitatief zwart hout met een duurzaam karakter in de woningbouw grijpt terug naar technieken uit Japan. Shou Sugi Ban is een traditionele Japanse behandeling om het oppervlakte van hout te verbranden. Hierdoor ligt er een verkoolde laag op het hout. Het hout krijgt op deze manier niet alleen een mooi uiterlijk, maar maakt het hout ook zeer duurzaam.


bron: https://www.zwarthout.com/nl/project/42/geknikt_woonhuis_in_amsterdam.html

Vaak denkt men dat zwarte muren een ruimte kleiner maken. Wanneer je het echter goed toepast geeft het de ruimte juist een rijke uitstraling.


Het toepassen van zwart kan natuurlijk ook op bovenstaande manier. De combinatie van zwart met diverse grijstinten gemixed met wit geven je interieur een scandinavisch uiterlijk.


3d behang van Arte. Beweging in de ruimte

Zwart behang met of zonder effect. In een modern interieur met een twist.


bron: behang Origin Raw Elegance 347326

Zwarte huiden als wandbekleding. Zwart heeft vele mogelijkheden in het interieur.

Zwart heeft in het diepste zwart altijd iets moois, in uiterlijk of als leerschool. In het dagelijks leven is niet alles zwart of wit. Bekijk of luister ook naar de diverse grijstinten.

85 weergaven

Komentáře


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page