google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Cancel/Culture een goed of slecht idee ?


Cancel Culture begint een ware plaag te worden. Dit keer is volgens deze beweging Sneeuwwitje ongevraagd gekust door de prins. Volgens het gedachte goed van Cancel Culture wilde Sneeuwwitje dit misschien wel helemaal niet. Kinderen zouden hier zomaar een verkeerde les uit kunnen trekken. Cancel Culture heeft nogal de neiging om alles uit de juiste context te trekken en andere conclusies aan, cultuur, historische figuren of zoals nu het geval is aan een sprookje te geven. Met grote gevolgen voor bedrijven, monumenten en de geschiedenis.


Is er in het interieur ook sprake van geschiedenis?

foto: HK Living

Zoals al eerder vermeld in het blog verhaal "sweet memories" keren interieurontwerpen in de loop der jaren terug. Altijd met een eigentijds sausje eroverheen. De fluïde vormen die in verschillende collecties van voornamelijk designmerken zichtbaar zijn kwamen in de afgelopen jaren al een aantal keren voorbij.

Het Designicoon "Togo" modulaire bank zoals hier boven van Ligne Roset is in 1973 ontworpen door de Franse ontwerper Michel Ducaroy . In een vintage interieur mag hij heden ten dagen niet ontbreken. Vooral in een volle anilineleder met gebruikssporen is hij een gewild object.Fluïde vormgeving in hedendaagse ontwerpen.

Pulla Sofa van Leolux Designed Studio Truly Truly, 2021 / Tacchini Julep Sofa Designed by Jonas Wagell 2010

Zacht en rond versus hoekig en hard zijn de kenmerken van het nieuwe ontwerp van Leolux "Pulla" .De bank is ondanks zijn grote bolling tot op de grond, door zijn ronde vormgeving minder plomp en heeft een aangenaam zitcomfort. De ronde vormen in banken en fauteuils met bijzondere rondingen zijn opvallend in een interieur waar durf en comfort samengaan. Zij zorgen voor verrassende persoonlijke woonstijlen.


Welke vormen en afwerkingen worden gesignaleerd in eettafels en salontafels?

foto: Yab eettafel is designed by Yabu Pushelberg

foto's Obumex


Naast de standaard vormen zoals; boomstam, verjongde bladen, en ton vormen, worden de aparte vormgegeven eettafels alsof zij aliens zijn in speciaal ontworpen interieurs zichtbaar. De inspiratie lijkt uit het Flintstones tijdperk te komen met de grote poten en bijzonder vormgegeven tafelbladen. alsof zij uit een groot rotsblok zijn gehouden.foto:The Lob low table is designed by Christophe Delcourt for Collection Particuliere brand.


Als tegenpool voor deze fluïde vormen zien wij de hoekige vormen als opkomende trend.

foto: HK Living retro lounge fauteuil boucle cream.

De bijzondere vormen zijn nu nog niche, ik ben benieuwd hoelang het duurt voordat deze vormen in onze huishoudens zichtbaar zullen zijn. Wellicht zullen de expliciete vormen naar commerciële modellen vertaald worden.

80 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page