google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Echoooooooo?Als kind liep ik met mijn ouders door de bergen van Oostenrijk. Mijn vader heeft zijn liefde voor de bergen op mij overgedragen. Dat had ik toen nooit kunnen bedenken. Wandelen op je vakantie is namelijk op jonge leeftijd geen leuke bezigheid. Bij het meer of zwembad blijven heeft dan eerder je voorkeur. Om het wandelen een beetje smeuïg te maken werd er natuurlijk van alles bedacht, zo ook het roepen vanaf de top van de berg. Hoe heet de koning van Wezel? In de hoop dat de echo "Ezel" terugkaatste.www.therealstyleguide.com
Mooie industriële stijl, echter funest voor de akoestiek.

De huidige woningen, worden tegenwoordig opgeleverd of verbouwd met harde vloeren. Stoffen raambekleding heeft plaats gemaakt voor shutters of houten jaloezieën. Vaak worden er ook muren weggelaten om een loft gevoel te creëren of het toepassen van zoning.

Zoning is een grote ruimte, waarin de verschillende functies van deze ruimte worden afgebakend met een ander materiaal op de vloer of een andere kleur of wandbekleding op de wand. Zoning, kan ook gebruik maken van glazen deuren of roomdividers. Deze trend is natuurlijk prachtig en ruimte gevend maar het brengt ook geluidsoverlast met zich mee. Geluiden worden niet meer getemperd door het ontbreken van stoffen vloerbedekking of raambekleding.


In de projectinrichting is het de gewoonste zaak van de wereld om na te denken over geluidoverlast. In kantoren ervaren mensen het mengen van geluiden als zeer stressvol. Om de kantoortuinen van de toekomst zo aangenaam mogelijk te maken worden schermen geplaatst. Wanden voorzien van absorberend materiaal. Lampen bekleed met speciaal foam worden boven tafels gehangen. Alles om geluid te vangen en deze tot acceptabele decibellen te reduceren. Het is echter wel apart dat de huidige huizen hiervan nog verstoken van zijn.

Het geroezemoes van de familieleden is waarschijnlijk in de privésfeer beter te accepteren.Op de beurzen zie je in de woninginrichting geleidelijk akoestische oplossingen. De Belgische firma Mintjes, heeft met de collectie Caress een mooi product in handen. De vormgeving heeft zachte rondingen en stoffen. De stof is afkomstig van gerecycleerde plastic flessen. De flessen worden na te zijn schoongemaakt verwerkt tot vlokken. Deze vlokken worden omgezet in "Repreve vezels", die tot garen worden verwerkt voor het weven van de stof voor de Caress collectie.

Door de stof te verwerken op de deuren of lades van dit programma reduceer je de holle geluidsbeleving in je woning.

Een mooie samenwerking tussen oog voor de planeet en het verhogen van de leefbaarheid in je woning.


Wandkleden zijn een perfect middel om geluid te vangen in te hol klinkende woonruimtes.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om van een wandkleed een akoestisch paneel te bestellen.

Het akoestische paneel zorgt ervoor dat de nagalmtijd in de ruimte wordt verkleint. Bij de firma www.Kleedup.nl gebruiken zij akoestische panelen die voor 90% gemaakt zijn van katoenvezels van mechanisch gerecyclede spijkerbroeken. Dit houdt in dat het textiel door een machine uit elkaar getrokken wordt tot een vezelniveau. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Dit zorgt ervoor dat geluidsoverlast drastisch wordt gereduceerd en de nagalm verminderd. Het geheel wordt ook afgesloten met geluiddempende middentonen. De combinatie van de juiste materialen en opbouw van het paneel zorgen ervoor dat de α-waarde van 0,65 gehaald wordt.Ik heb tot slot nog even op internet gezocht naar zinnen om bij een echogalmende omgeving te roepen. Je kunt de volgende gebruiken;

Hoe lang leven meeuwen? Waarmee vang je vis of een haas? Wat is op de eeuwigheid een mensenleven?Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page