google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Een relaxfauteuil uitzoeken?


Ergonomie van het zitten, hoe voldoe je hieraan?
Eames fauteuil en hocker zou deze ergonomisch voldoen of is het design met minder comfort?

Do- re- mi is een logische volgorde bij de zangles, laag beginnen en hoog eindigen in de juiste volgorde.

Bij het uitzoeken van een relaxfauteuil zijn er ook logische stappen door te lopen om uiteindelijk het voor jou beste comfort te bereiken.

Deze logische stappen noemen wij de Ergonomie. Oftewel een logische conclusie.


Hoewel zitten tegenwoordig het nieuwe roken genoemd wordt, is het toch echt prettig om na een dag hard werken in een goed zittende stoel neer te vlijen.

Of je bent wat minder goed ter been omdat de leeftijd je parten speelt, maar je kan ook lichamelijk iets mankeren waardoor goed zitten heel belangrijk wordt.


ergonomie van het zitten Conny Gruijters
Een gezond jong lichaam heeft nog niet de eisen die je op een oudere leeftijd aan het zitten toevoegd

Tegenwoordig is het uitzoeken van een relaxfauteuil een ware kruistocht. Niet voor iedereen hoor, er zijn mensen die een stoel gauw lekker vinden zitten. Maar voor iemand met rugklachten is dat best lastig. Het ligt natuurlijk aan de plek waar de rugpijn zich bevindt. Soms moet je van het idee afstappen om een relaxstoel te kiezen, een normale fauteuil zou dan een betere ondersteuning kunnen bieden.


Wat zijn nou de punten waar je op zou kunnen letten om de voor jou geschikte relaxfauteuil te kunnen aankopen. Ik raad je wel aan om relax met deze punten om te gaan. Soms zijn er een paar punten die misschien minder zwaar voor jou persoonlijk wegen. Neem in ieder geval de tijd, doe je jas uit met passen en trek een paar schoenen aan met een lage hak. Heb je alleen maar schoenen met een hak, dan kan je in de winkel natuurlijk je schoenen uit doen. Of neem gewoon gezellig je pantoffels mee.


Ergonomie van het zitten, Conny Gruijters
Op je sokken in een relaxfauteuil met je jas uit.

Wij beginnen met de zithoogte en zitdiepte.

Wanneer je met je billen goed naar achteren zit in de fauteuil en de voeten staan stevig op de grond, dan heb je de juiste maat qua zitdiepte en hoogte gevonden.

Vervolgens de ondersteuning van je armen.

Als je armen op de armsteunen rusten voelen je schouders ontspannen aan.

Worden je bekken ondersteund bij de relax stand van de fauteuil?

Lig je in een soort kom wanneer de fauteuil in de relax stand staat, dan voel je geen druk op je onderrug.

Nek- en rugwervels worden op de juiste wijze ondersteund.

Steekt je hoofd niet boven de rugleuning uit, maar wordt deze ondersteund door de verstelbare hoofdsteun (topswing) en je schouders krijgen ondersteuning van de juiste rughoogte, dan kan het grote relaxen beginnen.

De hart en wagen stand; hoofd en benen op dezelfde hoogte, zorgen ervoor dat je hart minder hard bloed moet rond pompen in je lichaam. Door de lagere hartslag wordt je rustiger en ervaar je een ontspannende werking.


Ergonomie van het zitten,  Conny Gruijters
Zen stenen, symbool voor ontspanning

Vergeet niet de juiste bekleding te kiezen, hiervoor kan je het blogverhaal leer of stof kiezen lezen.

Het comfort en de juiste bekleding gekozen in de juiste kleurstelling voor in je woning, maken het wachten op de bezorgers van de fauteuil minder stressvol, dan onzeker een aankoop doen.


75 weergaven

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page