google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Gezellig tafelen?


www.therealstyleguide.com
Is jouw tafelblad geschikt voor lang en gezellig tafelen?

Feestdagen!

PFF... Je hebt nooit genoeg zitplaatsen. Tafelkleden, daar doe je al heel lang niet meer aan. Veel te ouderwets en viltjes gebruik je wel, maar je gasten zetten hun glas er steevast naast. Als je veel gasten over de vloer krijgt, wil je niet dat je tafelblad na vertrek van de laatste gast eruit ziet als een verweerde boom. Wat zou je kiezen als je aan een nieuwe eettafel toe bent. Misschien kijk je wel naar onderhoudsvriendelijke tafelbladen, zodat de volgende gezellige etentjes ook na afloop gezellig blijven.


Wat zou je denken van onderstaande oplossingen?

Keramiek.

Keramiek wat is dat eigenlijk voor een materiaal? Keramos is de Griekse benaming voor gebakken klei. De klei wordt bewerkt, gevormd en gedroogd, om vervolgens gebakken te worden tot een steenachtig plaat. Keramiek is zeer hygiënisch, kleurvast, vrij van schadelijke stoffen en weinig milieubelastend door de lange levensduur zonder onderhoud.

Voor tafelbladen worden verschillende lagen keramiek die samen een plaat vormen, aan elkaar bevestigd door middel van lijm. Door het gebruik van glasvezel of verlijming op een glasplaat wordt het keramiek harder. Wijn-, jam- en vetvlekken kunnen in een handomdraai worden schoongemaakt met een spons of borstel en zeepwater. Het tijdloze karakter van keramiek maakt het combineren in de verschillende woonstijlen makkelijk.


www.therealstyleguide.com
foto: Mobliberica Köln keramiek tafel met houten poot

Het Spaanse bedrijf Mobliberica heeft al jaren keramiek in hun assortiment, door hun verregaande innovatie combineren zij in hun nieuwste product, keramiek met hout. De ronde houten poot kan in diverse lakkleuren worden afgewerkt. In combinatie met de Köln eetstoel heb je een prachtig tijdloos product in huis. Zoek je toevallig ook een tv meubel waarin het keramiek terugkomt, dan ben je van het tv meubel genaamd Terra, vast gecharmeerd. Met zijn dunne frame als omlijsting afgewerkt in vele ral kleuren. Het keramiek met zijn specifieke aders en kleurafwerking is tijdloos en rijk qua uitstraling.


www.therealstyleguide.com
foto: Mobliberica Terra tv meubel

Het Nederlands bedrijf: Bert Plantagie, werkt met keramiek en Dekton*. De diverse ranken tafelpoten die gecombineerd worden met de keramieken bladen vormen een fijn lijnenspel. De "Stella" tafel een mooi voorbeeld, op de tafelpoot rust een patent. Hij is in diverse lakkleuren af te werken. De tafel is door de vormgeving van de poot alleen in de grotere maten verkrijgbaar in keramiek Statuario. De eetkamerstoelen collectie van Bert Plantagie, combineer je op jouw geheel eigen wijze, met de stoelpoten in de zelfde lakkleur en leer of stof op de zittingen maken deze combinatie zeer bijzonder en eigentijds,


www.therealstyleguide.com
foto: Bert Plantagie Stella eettafel keramiek

Op dit moment heb je bij diverse aanbieders van stenen tafelbladen de mogelijkheid om te kiezen voor Dekton.

*Dekton is gemaakt van een melange van natuurlijke kwarts steen, porselein en glas. Deze grondstoffen worden gesmolten en onder hoge druk samengeperst om een ​​plaatmateriaal te creëren dat zeer dicht en compact is. Vlekken, stoten, scherpe voorwerpen en hoge temperaturen, alsook het hoge uv filter. Het materiaal is bestand tegen veeleisend gebruik.


Hans Daalder ontwierp tafel Aiven in samenwerking met het Bert Plantagie design team. Uitgevoerd met een dekton tafelblad, zie je dat de woontrend met stenen tafelbladen niks inboeten aan sfeer.


HPL Fenix® NTM

Nanotechnologie wordt gebruikt voor FENIX®NTM oppervlakken. Het oppervlak wordt verkregen door middel van innovatieve harsen. Een extreem mat oppervlak, dat zacht aanvoelt, beschermt tegen vingerafdrukken en zorgt voor thermisch herstel van kleine krassen. Dit innovatieve materiaal maakt het reinigen makkelijker en er is geen speciaal onderhoud vereist. FENIX® NTM is bestand tegen schimmel, heeft antibacteriële eigenschappen en is bestand tegen wrijving, krassen en slijtage.

Studio Henk, ook al een Nederlands product, heeft niet alleen houten tafelbladen maar ook de keuze uit veel kleuren HPL Fenix tafelbladen. Verjongt, ovaal, rond of rechthoekig. Deze nieuwe generatie tafelbladen met zijn dunne belijning en prachtige collectie tafelpoten zijn wederom tijdloos en een investering voor lange termijn.


Of je nu al toe bent aan een nieuwe tafel of er pas over nadenkt na de feestdagen.

In ieder geval wens ik jullie hele fijne feestdagen en een gezond 2020.


www.therealstyleguide.com
Veel geluk en gezondheid in 2020Opmerkingen


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page