google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Hygge hoe dan?Hygge
Noors bos, welke prent ook gebruikt wordt als wandbekleding in Noors interieur

De Deense bevolking heeft het woord hygge gepikt van de Noren. Het Hyggja, betekend in Noors, zich tevreden voelen. De Denen hebben hier gezelligheid van gemaakt.

In Noorwegen is het in de wintermaanden donker, het daglicht is maar kort aanwezig in deze maanden. Als je de huizen bekijkt valt je op dat de ramen groot zijn, zo willen zij het kort aanwezige daglicht zoveel mogelijk vangen. Vaak hebben zij ook geen gordijnen en er staat of hangt bij elk raam een lamp in de vensterbank. De Scandinavische gezelligheid, welke de uitdrukking "Hygge" moet vertalen, bestaat uit het gebruik van een aantal elementen. Voorbeelden hiervan zijn; kaarslicht, aaibare stoffen, hoge temperaturen. De elektriciteit is in Noorwegen goedkoop, daardoor draait men de thermostaat een aantal graden hoger dan in een Nederlands huishouden.


Op dit moment is de Scandinavische leefstijl Nederland aan het overmeesteren. De minimalistische inrichting met natuurlijke materialen, zoals hout en huiden, natuurlijke stofcombinaties en gebruik van plaids en sierkussens combineren goed met onze verschillende actuele stijlen.
Scandi interieur bestaat uit natuurlijke materialen en eenvoudige vormen

Op dit moment is de Scandinavische leefstijl Nederland aan het overmeesteren.

De minimalistische inrichting met natuurlijke materialen, zoals hout en huiden, natuurlijke stofcombinaties en gebruik van plaids en sierkussens combineren goed met onze verschillende actuele stijlen.


Industrieel Scandinavisch.


Conny Gruijters www.therealstyleguide.com
Industrieel Scandinavisch, Industrieel dmv frame gebruik en industriële lampen.


Ibiza Scandinavisch,Hygge Conny Gruijters
Ibiza Scandinavisch met rotan, webbing en lichte kleuren.


Landelijk Scandinavisch.Hygge, Conny Gruijters
Landelijk Scandinavisch, zachte pastel tinten en landelijke meubels


Modern Scandinavisch.


Hygge, Conny Gruijters
Modern Scandinavisch, minimalistich strakke vormgeving

Retro Scandinavisch.


Hygge, Conny Gruijters
Retro Scandinavisch, oude vormen in een nieuw jasje met zachte pastels

Net als de Industriële trend, die in alle stijlen vertegenwoordigt is, is de Scandinavische woonstijl de verbindende factor in het interieur. Verbinden door middel van Hygge, is niet anders als het cocoonen van vroeger. De boze buitenwereld buiten sluiten, de warmte van het huis en familieleven koesteren.


Meer tips lees dan deze recente post:Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page