google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Back to the future. Retro revival.


Tijdvensters van interieurontwerpen.

Het Nederlandse designmerk Leolux neemt tijdens de laatste huisshow in het inspiratiecentrum afscheid van het oude pand in Utrecht. Geopend op de benedenverdieping in 1968 en verhuisd naar de huidige eerste etage in 1995. Als de bouw van het gloednieuwe experience-center voorspoedig blijft gaan, verwelkomen zij aan de A2 locatie in Breukelen in september 2022 de consumenten. Voor alle merken van de Leolux Furniture Group zal dit nieuwe centrum dienen als totaaladvies beleving, maar het biedt ook gelegenheid om te werken, vergaderen en voor het organiseren van trainingen en evenementen.

Een 3D virtual-reality ruimte maakt de beleving van een nieuw interieur compleet.Fauteuil nr.104 en model bank en fauteuil nr.685

Tijdens de huisshow zijn de modellen, die bijna allemaal in het tijdvenster van het openingsjaar 1968 ontworpen zijn, getoond in een setting uit de jaren "60. Het bekende glaasje met de sigaretten en een oude krant uit die tijd waren kleine details, die de look en feel uit de zestiger jaren compleet maakte. Op deze manier laat Leolux zien dat zij al heel veel jaren de dienst uitmaken van de Design meubelwereld. De bijzonder mooie design klassiekers binnen hun collecties door de jaren heen.

Model 685.

De ontwerper; Harry de Groot bedacht deze bijzondere bank op de achterbank van een Peugeot van de eigenaar; Ton Sanders. De "klaparm" van de auto heeft het zitprobleem op een 3 zits bank van de consument opgelost. Het model 685 heeft tevens als pilot gediend door als eerste bekleed te worden in een katoenen ribstof.

Model 104.

De fauteuil die met veel huidige ontwerpen kan wedijveren was het best verkochte model in 1958 en 1959 in de begin jaren van de "Italiaanse collectie" van de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek. De voorloper van het merk Leolux.


Model Libra (1969)

Als laatst opvallend model uit de zestiger jaren is wel de halve bol van polyester. De binnenzijde is gestoffeerd en de bol in de verchroomde ring kan zowel in zit of ligstand aangepast worden.

Wanneer dit model weer op de markt gebracht zou worden dan is hij volgens mij voor in de huidige eclectische samengestelde interieurs een zeer gewild onderwerp.

Duurzame aankopen.

De huidige collectie van Leolux getoond in mooie meubelstoffen in verassende kleuren combinaties vormen de basis voor de nalatenschap voor de volgende generatie. Met de huidige trend voor duurzaam investeren moet dit zeker lukken

Model Devon, model Pallone Leolux

Trendstudio Francq Colors

De kleuren die in de collectie van Leolux gebruikt worden en in elk interieur mooie kleurharmonieën mogelijk maken brengen de jaren '60 en de huidige tijd op een spannende manier samen.

Heb je een mooi meubelstuk als erfstuk gekregen of een pre owned meubelstuk kunnen bemachtigen. Bekleed deze dan met mooie meubelstoffen en combineer je design klassieker met je nieuw aan te kopen interieur.


72 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page