google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Mag het ietsje meer zijn?


Twee docenten van het ROC Twente hebben een beginnend studente aangesproken op haar gewicht. Ze kwam er voor een kennismakingsgesprek voor haar opleiding tot kapster en werd verteld dat ze te zwaar is voor haar gewenste beroep. Een woordvoerder van de school zegt dat de formulering misschien wat onhandig was, maar dat alle aspirerende kappers vooraf worden gewaarschuwd voor het vele staan. Dit melden RTV Oost en RTL Nieuws. 

De moeder van de 17-jarige studente heeft haar klacht op Facebook gezet. “In het gesprek werd nadrukkelijk gemeld dat ze zou moeten afvallen om in de kappersbranche te slagen”, schrijft ze. Anders zou een kapsalon haar nooit aannemen. Vitaliteit en gezondheid Volgens het ROC van Twente is vitaliteit en gezondheid belangrijk en hebben ze het meisje verteld dat ze veel moet staan. Het meisje had echter nooit een diëtiste geadviseerd moeten krijgen. Via Facebook heeft de school aangeboden om samen in gesprek te gaan en een nieuwe start te maken. De school laat ook weten dat ze de opleiding sowieso mag volgen en kapster wordt op de school.  Bron: Nationale Onderwijsgids


Hoekbank Friso: een echte familiebank! Nonchalante look • Iets zachter zitcomfort

Overgewicht is een toenemend gezondheidsprobleem. Het is ook een gevoelig onderwerp.

Ik denk dat de onderwijzers van de bovenstaande tekst met de beste bedoelingen voorlichting en advies wilden geven. In de woonbranche komen wij ook klanten tegen met overgewicht. Vaak hebben de klanten zelf geen problemen met hun wellicht kilootjes teveel. Waardoor zij er niet bij stilstaan dat sommige meubelen niet geschikt zijn boven een bepaald gewicht.

Heel veel collega's in de meubelbranche gaan dan het adviesgesprek uit de weg, bang voor de reactie van de klant met als gevolg slechte reviews op sociale media. Het is echter ondanks dat het een gevoelig onderwerp is, voor zowel de toekomstige klant als voor de verkoper wel noodzakelijk om de klant van een goed advies te blijven voorzien. Doe je dat niet dan kiest een gezin met een bourgondische leefstijl een bank die als start al een zacht zitcomfort heeft. De term nonchalante look betekent ook dat de kussens wanneer je deze niet regelmatig opklopt en verplaatst binnen no time geen volume meer heeft. Waardoor de klant teleurgesteld raakt in het product.


Eetkamerstoelen zoals op bovenstaande foto te zien is met een vrij swinger voet, of de stoel op de volgende foto in een wat lagere prijsklasse kunnen maximaal een gewicht dragen van 120 kilo.

Vragen naar het gewicht van de klant is wel een stap te ver. Het maximale te dragen gewicht kan je wel vermelden. De klant kan dan voor zichzelf een keuze maken of de stoel geschikt is of niet.


Forlia bank inhouse collectie

De Forlia bank voorzien van beuken regels en een hoogwaardige stalen nosagvering. De zitkussens zijn bovendien uitgevoerd in een kwalitatief uitstekend koudschuim. Dit alles zorgt ervoor dat de bank er niet alleen heel erg leuk uit ziet, maar dat het ook nog eens ongelofelijk lekker zit. Deze bank ziet er misschien iets minder cosy uit. Maar doordat de zitkussens vast zitten hoef je veel minder onderhoud te plegen. De beuken regels en stalen nosagvering zorgen voor een juiste tegendruk. Hierdoor is deze bank niet alleen beter geschikt bij een maatje meer, voor je rug is het ook verstandiger.

Nu is het niet zo dat je deze bank dan moet kopen. Ik geef alleen via dit voorbeeld aan dat er andere opties zijn in zitcomfort en het plegen van onderhoud waardoor je langer met je meubel kan doen.


Wees eerlijk, laat je goed adviseren, hoe kwetsbaar het onderwerp ook is, ga uit van de goede intentie van je gesprekspartner. Voel je als klant niet aangevallen, wanneer je de vraag krijgt om mee te denken of dit wellicht niet het juiste zitcomfort is. Stel wedervragen bij onduidelijkheid over de intentie van een vraag. Je zult zien dat wanneer dit met respect wordt besproken je uiteindelijk wel de juiste bank en stoel of relaxfauteuil in je woning geleverd krijgt. De teleurstelling blijft dan uit als je een aantal jaren later nog steeds geniet van je aankoop.

35 weergaven

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page