google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Neem een interieur hobby!


Maak van je beroep een hobby!

Rare titel op een interieurblog denk je waarschijnlijk, maar wat als interieur en alles daarom heen je hobby is? Is het dan niet heel erg fijn als je zoals het gezegde luidt "van je beroep een hobby kan maken" of was het andersom? 😊


Architectuur wat houdt dat eigenlijk in?

Volgens www.encyclo.nl zijn er 13 definities van architectuur. Bouwkunst, bouwstijl en de bouwtrant worden hier benoemd. Ook de kunst en de wetenschap achter de gebouwde objecten en gebouwen vallen onder architectuur.

De bouwstijl van een huis of gebouw en de geschiedenis van de stijl bepalen mede de vertaalde bouwstijl.

Het interieur en de binnenruimte mag hierbij vooral niet vergeten worden. Je hebt een binnenhuisarchitect nodig om een gebouw in de ideale eenheid te verbinden.


Beroemde architect "Le Corbusier (1887 - 1965)"

Le Corbusier heeft wereldwijd meer dan 75 beroemde gebouwen, waarvan 17 op de Unesco wereld erfgoedlijst staan ontworpen. Hij is de grondlegger van de stroming "Purisme" die het einde van het tijdperk van de stijlen Art Deco en Art Nouveau inleiden.

Purisme, het ontdoen van versieringen van een object en de rauwe puurheid tonen van materialen zoals beton, staal en hout zijn op dit moment ook erg actueel. In feite is deze manier van bouwen nooit weggeweest. Het spelen met verschillende hoogtes van het plafond in dezelfde ruimte met kamerhoge ramen zijn typerend voor zijn stijl. Le Corbusier gebruik van "Modular" ; rekening houden met de menselijke maat maken de ruimtes zowel ruim als intiem.

De vergevorderde technische mogelijkheden in het toepassen en produceren van bouwmaterialen in combinatie met deze bouwstijl resulteren in een hele mooie samenwerking in de binnen en buitenruimtes.

Intelligente glazen puien die binnen met buiten verbinden. Aan de buitenzijde weerspiegeld het glas de natuur, waardoor de woning opgaat in de natuur. Van binnen is de speling van het licht in de verschillende ruimtes al een schilderij op zich. De minimalistische stijl en het natuurlijk kleurgebruik van verschillende houtsoorten en steen in combinatie met grijs, witte en aardse kleurtonen geven voldoende warmte en creëren de bijzondere ruimtes.


Beton is weer helemaal hot en happening.

Beton is weer helemaal terug van weggeweest. Vooral in combinatie met design maakt beton een dankbare match.

bron: Serax Brand


Le Corbusier en de meubelbranche.

Cassina heeft de rechten van de beroemde modellen van Le Corbusier, die eigenlijk nooit weggeweest zijn in de wereld van design. Ook nu zijn zijn ontwerpen eigentijds. Iedereen kent wel de in 1928 ontworpen LC2 en de in 1929 de LC4. Door de jaren heen zijn de kenmerken van deze ontwerpen door verschillende meubel merken als inspiratie bron gebruikt.

Foto: Cassina Model LC2, LC4

Het hebben van een hobby kan best interessant zijn.
59 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page