google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Populaire interieurplanten 2022.


The Unbearable Lightness of Being blogpostname

Planten, wat betekenen ze voor je interieur.

Wetenschappelijk is bewezen dat onze connectie met de natuur gaandeweg door de verstedelijking is kwijtgeraakt, terwijl deze verbondenheid ons welzijn verhoogd. Biophilic Design is een reeds lang bestaande filosofie, die toegepast wordt op binnenruimtes van gebouwen en in steden om de impact op creativiteit en geluk en welbehagen te verhogen. Dit gebeurd niet alleen door maar hier en daar wat plantenpotten neer te zetten.

Het is een samenspel van licht, natuurlijke materialen, levende muren en uitzicht op groen die onze woon en werkruimte beter vertoeven maakt.

Als deze filosofie in je woning toegepast gaat worden, dan wil je natuurlijk wel dat de interieur stijl en plant met elkaar samenwerken.

Gelukkig hebben alle huizen voldoende ramen om genoeg daglicht in de woning toe te laten. Gefilterd door je raambekleding kan je hiermee spelen voor het juiste daglicht.

De mate van het benodigde daglicht voor een plant om te groeien is per plant verschillend.

Ik ben natuurlijk geen plant expert, maar die informatie is te vinden op het internet en een goede plantenzaak of plant bibliotheek weet je hierover goed te adviseren.


Welke planten zijn in 2022 populair?


Op nummer 1 staat de Calathea.

De Calathea heeft een mooie bladtekening en vorm.

De standplaats luistert wel nauw. Bij teveel zon verschrompelt het blad en gaat de plant snel dood. Het is een tropische kamerplant, die in de nacht hun bladeren sluiten. Een ander voordeel is zijn luchtzuiverende werking. Dat sluit dan goed aan bij Biophilic design.

Deze plant is geschikt voor een industrieel en in een eclectisch interieur komt hij met zijn bonte blad in een mooie grote opvallende pot

helemaal goed tot zijn recht.Op de 2de plek staat de Monstera.

Deze plant is al jaren populair op de top 10 lijst.

Deze van oorsprong tropische plant heeft een passende bijnaam: Gatenplant.

De tropische plant is natuurlijk niet helemaal duurzaam als hij geïmporteerd wordt. Dan is een bezoek aan de plantenbieb of asiel een beter idee. Via de link https://plantleven.nl/ kan je kijken waar in jou buurt een plantenasiel zich bevindt.


Op de 3de plaats in dit rijtje staat de Euphorbia Abyssinia.

Deze vetplant op de achtergrond komt wederom in een eclectisch interieur vaak voor.

Als je naar deze top drie kijkt dan zou je de conclusie kunnen trekken dat de industriële" en eclectische woonstijl nog veel voorkomt in onze woningen.


Planten in een kleine ruimte.

Voor het plaatsen van planten is altijd ruimte. Zoek de hoogte op en combineer. Een top tien van populaire planten is leuk, maar blijf gewoon bij jezelf. Wat wel belangrijk is speciaal in een kleine ruimte verzorg je planten. Kale takken met vergeelde bladeren blijft onaantrekkelijk in elk interieur maar valt sneller op in een kleine ruimte.


Planten in een grote ruimte.

In een ruime kamer is het toepassen van groen zeker sfeer verhogend. Maak clusters, varieer in hoogtes.

Zorg dat de potten in kleur wegvallen en ondergeschikt zijn aan je interieur.


Tot slot wil ik je meegeven dat groen altijd een toevoeging is aan welke ruimte dan ook. Zoals onderstaande foto's als inspiratie, laten zien wat planten toevoegen aan een binnen of buitenruimte:

Conclusie: Planten houden van mensen.😊Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page