google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Shine a light.


Verlichting is een lastig onderdeel bij het inrichten van een woning, vaak stuit je op diverse obstakels. Ten eerste is daar de vormgeving van het object. Daarbij komt de functie van de lichtstraal. Bij de vormgeving ga je vaak uit van je persoonlijke voorkeur, de sfeer of stijl van de meubelen in de ruimte. Heb je een strakke moderne vormgeving wens je dan dat de lampen ook design uitstralen.


bron: Lucide, Lorenz hanglamp

Of denk je out of the box om wat persoonlijkheid aan je interieur te geven,

Het mixen van stijlen van armaturen mag tegenwoordig. Toch is het net als met de rest van je interieur wel noodzakelijk dat de grenzen van de gekozen stijl worden bewaakt. Anders sla je al snel de plank mis, tenzij je het zelf natuurlijk helemaal geweldig vindt.bron: Lucide Saar hanglamp

Er zijn drie soorten verlichting. Direct licht, hierbij vangt het oog de lichtstraal direct. Bij indirect licht blijft de lichtbron onzichtbaar, de wanden of vloeren en plafond worden als reflectie gebruikt. Als laatste noem ik diffuus licht. Dit licht is gefilterd en schaduwloos. Denk hierbij aan TL lampen en plafondarmaturen.

Bij het opbouwen van een verlichtingsplan in je woonkamer maak je een schets van de ruimte. De 3 soorten verlichting pas je toe aan de functie in de ruimte. In een zithoek is sfeerverlichting belangrijk.


bron, Lucide Mesh vloerlamp

Het lezen van een boek dient ook tot de mogelijkheden te behoren. Kies voor een lamp met een dimbare lichtbron, waardoor je beide functies mogelijk maakt. Bij de eettafel is zowel sfeer als werkverlichting gewenst. Een mooie hanglamp met de lichtstraal op het tafelblad gericht, uiteraard zorg je ervoor dat de lichtbron ook dimbaar is. Met de huidige led lampen is dimmen vaak vanzelfsprekend. Hiervoor heb je natuurlijk een lichtschakelaar nodig die dimt.


Lucide OVALIS - Wandlamp - E14 - Zwart

In een ruimte kunnen donkere hoeken ontstaan, met een wandlamp die zowel omhoog als omlaag een diffuus licht schijnt vergroot je de ruimte.

Natuurlijk kan je ook aan inbouwspots in je woonkamer of in andere leefruimtes denken.

Deze basis verlichting geeft zo min mogelijk schaduwwerking en benaderd zoveel mogelijk het daglicht zodat het aangenaam is voor je ogen.

Het opstellen van een verlichtingsplan voor je totale woning kan je het beste laten uitvoeren door een speciaalzaak. Zij komen bij je thuis om te kijken wat er nodig is om je woning ideaal te verlichten.


Voor een romantisch avondje hoeven wij in ieder geval niet na te denken wat voor verlichting dan noodzakelijk is. Iedereen weet dat hij dan kaarsen moet gebruiken. Saluti!


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page