google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Vegan interior design.


Vegan in het interieur?

Eet jij geen vlees, vis en dierlijke producten? Zuivel, eieren en honing staan ook niet op je lijst van eetbaar voedsel. Geen kleding en meubelen van leer en wol. Blijft er dan nog wel genoeg over om je huis gezellig te maken?

Vegan interieur gaat verder dan alleen diervriendelijk. Het dient mensvriendelijk en milieuvriendelijk te worden geproduceerd.

foto: Urban Nature Culture

Vegan en duurzaam?

Als je producten zoekt die niet geproduceerd worden met dierlijke bijproducten of die getest worden op dieren, dan is het goed zoeken. Toch bestaan er hoewel nu nog niche en in de kinderschoenen wel degelijk andere initiatieven. Want van plastic wordt niemand gelukkig. Vaak weet je ook niet wat de bestanddelen zijn van een product. Verfkwasten van dierenharen. Verf waar bijenwas en karmijnzuur (luizen) in te vinden is.

Wist jij dat Fresco kalkverf tijdens het droogproces CO2 absorbeert uit de lucht en een circulair product is?

Vegan en duurzaam gaan goed samen met recyclebare producten, gemaakt van natuurlijke diervriendelijke materialen.

foto: urban nature culture

Welke producten zijn er al op de markt als vervanger?

Een vervanger voor leer is bijvoorbeeld Cactusleer. Cactusleer heeft dezelfde eigenschappen als dierlijk leer, maar is volledig vegan. Het veganistisch leer, of vegan leer wordt vervaardigd uit de volwassen volgroeide scheuten van de Nopal cactus. Zonder dat er chemicaliën, ftalaten ( synthetische weekmaker) en PVC bij het productieproces nodig zijn. Cactusleer is gedeeltelijk biologisch afbreekbaar. Helaas noemt iedereen dat imitatieleder Vegan leder is. Meestal is dit imitatie leder synthetisch.

Van bananenplanten kan zijde worden gemaakt. De steel van een bananenplant is een afvalproduct en bevat vezels die makkelijk te spinnen zijn. Naast bananenzijde heb je sinaasappelzijde. Dit wordt gemaakt van de resten die overblijven na het uitpersen van sinaasappels.

Het merk s.Café maakt hoogwaardige stof van koffieprut "drink it wear it". is hun motto. https://scafefabrics.com/en-global/about/story

Voor meubelen heb je echter een hogere slijtvastigheid nodig voor stof. Maar het begin is er.


Vegan design een mooi streven. Ik zelf ben niet Vegan. Wel probeer ik rekening te houden met de consumptie van vlees. Duurzaam daar ben ik wel fan van. Ik houd van het mooie natuurlijke leder die doorleefd en mooie patina's laat zien bij het ouder worden. Wollen stoffen die slijtvast en vuilafstotend zijn,

Maar respect voor diegene die hun overtuiging doorvoeren en ergens voor opstaan. Nu wellicht nog niche, maar door verschillende overtuigingen ontstaan er in de toekomst meer nieuwe ontdekkingen voor het vervangen van dieronvriendelijke artikelen naar producten die milieu, mens en diervriendelijke zijn.70 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page