google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Webbing. What a mesh.


Ik denk dat ik stiekem alle ontwerpen van Le Corbusier mooi vindt. Bij elk onderzoek naar de herkomst van een bepaalde trend, stuit ik op de Zwitsers-Franse architect. Als meubelontwerper, schilder, graficus, beeldhouwer, fotograaf, textielontwerper en auteur, Bij het napluizen van het web over "Webbing" 😀 kwam ik bij zijn fascinatie uit voor dit materiaal. De eetstoel 209 ontworpen in het jaar 1900 door de gebroeders Thonet plaatste hij frequent in zijn ontworpen gebouwen.


foto: https://www.thonet.de/en/all-products/detail/209

De eetstoel 209 is niet alleen voor het gebruik van "Mesh" interessant, de gebogen lijnen en de eenvoud van het hout voor deze eetstoel vind je terug in de huidige ontwerpen.


Mesh wat is dat nu eigenlijk?

De Engelse vertaling van "mesh" is maas. In de interieurbranche noemen wij het vlechtwerk "Webbing".

Het spannende aan webbing is de verwerking op meerdere objecten in het huidige interieur.

Het gebruik stopt niet als ondersteuning in zitmeubelen.

foto: Pode. Webbing als muurbekleding door Roderick Vos

Gebruik je webbing alleen in een Japandi interieur?

Japandi een samenvoeging van Japanse en Scandinavisch invloeden als trend, behoeft niet nog eens een toevoeging van Webbing of ander vlechtwerk. Vlechtwerk kan je in verschillende stijlen toepassen. Roderick Vos heeft het webbing gebruikt als behang. In een modern eigenwijs interieur, voorzien van bijzondere meubelen zorgt het voor verrassende combinaties.


foto HK. retro oval cabinet black

Durf te combineren.

De "classic wall " revival, gecombineerd met organische vormen en webbing. Zou jij hier kunnen wonen?

Misschien een beetje over de top. Ik houd ervan ♥. Vooral de eclectische toepassing van verschillende woonstijlen en stromingen, die door het kleurgebruik met elkaar verbonden zijn. Onze toekomstige interieurs gaan door een evolutie, waarin de eigenheid en het persoonlijke karakter van de bewoners duidelijk zichtbaar worden.

Echter altijd met een knipoog naar het verleden.61 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page