google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

What a wonderful Bree's New world.
foto; Unsplash William Navarro

Dit blog is een onderdeel van een serie. Tijdens de corona crisis deelden sommige merken recepten op sociale media. Natuurlijk om de volgers te inspireren en te behouden. Heel Nederland was aan het koken en bakken. Op deze manier is het zaadje geplant voor onderstaande samenwerking. De grote meubelbeurzen werden gecanceld en hierdoor missen inkopers en verkopers hun inspiratiebronnen en netwerken. De gerechten die vaak genuttigd kunnen worden op de beursstands lenen zich vaak voor het netwerken en uitwisselen van informatie over de meubelbranche. In deze serie geven verschillende vertegenwoordigers in Nederland een kijkje in de keuken van hun meubelmerk. Letterlijk in de keuken, want zij linken hun merk aan een gerecht. Dit gerecht heeft door het gebruik van de ingrediënten. de manier van maken of de herkomst van de recepten geleid tot een samenwerking met verschillende chefs werkzaam in de horeca. De horeca in de omgeving van Haarlem, die door de lockdown best een steuntje in de rug kan gebruiken waren unaniem enthousiast en deelde de foto's van de gerechten en geven door middel van een foto van hun interieur weer een link naar het interieur.


Bree's New world.


foto: Bree's New World Haringhaven in Vlaardingen

Haring, niet direct een product die je in de meubelindustrie met een merk zou associëren.

Toch is dit visje de start van een succesvol Nederlands no nonsens meubelmerk.

De grootouders van de eigenaar Leen van Bree, waren actief als haringhandelaar en meubelfabrikant. De kuiperijen die vaten maakten om de haringen te verpakken, veranderden in onzekere tijden in houtbewerkingsbedrijven om de slechte vangst uit de zee te compenseren.


foto: Gaucho bank,Twinny salon en bijzettafel

Als de opa die haringhandelaar is naar Polen op handelsreis gaat, onderhandeld hij met succes op de terugreis over een prachtige partij Frans eiken cognac vaten. Het aankoopplan, het vervoeren van haring in de vaten naar klanten in Noord Amerika werd sterk afgeraden door de kuiperijen vanwege het cognac wat in het hout getrokken is. De vaten werden toen ingezet voor het maken van meubelen, en voor de verkoop werd een verkoper aangesteld. De dochter van deze verkoper, Jaap Ouwenbroek trouwde met de zoon van de haringhandelaar. Zo ontstond de voorloper van Bree's New world, toendertijd genaamd "Ouwenbroek's meubelfabriek".


foto Fly eetstoel, Presto eettafel

Solution eetbank, Simson en Luna

Bree's New world, heeft zich ontwikkeld als een eigentijds modern ontwerp bedrijf en fabrikant die zich qua stijl niet in een hokje laat duwen en steeds wil blijven verrassen. Hetzij in vormgeving, hetzij in materiaal gebruik. Zij bewegen met de trends mee zonder hun eigen DNA te verliezen.


https://www.breesnewworld.nl/

Visspecialist Marc. Net als de grondlegger van Bree's new world handelt hij in vis. Jong als hij is heeft hij een passie voor zijn vak. Net geopend begon de corona epidemie. Best een lastig start en de link met een onzekere toekomst zoals de haringvangst van vroeger is dan zo gelegd.


Speciaal voor deze special heeft hij een haringschotel gemaakt.

Haring, traditioneel product.

Met de foto van het interieur van zijn winkel maakt ook dit blog de cirkel rond.

foto: interieur van visspecialist Marc.


Adres van visspecialist Marc: Symfonie 55, 2151AW Nieuw Vennep.

Commentaires


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page