google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Witter dan witter dan wit!


De nieuwe woontrend wit.

Een blanco vel. Wit in alle materialen, Zou het een ode aan de in 2020 gestorven Jan des Bouvrie zijn?

Misschien is het wel een reactie op het hoge sterfte cijfer als gevolg van het corona virus. Deze zwarte bladzijde willen wij het liefst zo snel mogelijk achter ons laten.


Foto: HK living

Moet dan alles in het wit?

Wit is op elk oppervlakte en materiaal anders. Het gebruik van wit kan op je muren, plafond en de kozijnen. Ook wanneer je ijzeren industriële deuren hebt. Naturel hout combineer je met wit en het zwart van ijzeren frames. Een Scandinavische trend op dit moment zijn de houten lambriseringen van vloer tot plafond. Om zoning ( het kaderen van een ruimte) te bewerkstelligen is het ook mogelijk om de latten over het plafond naar de andere wand te laten lopen. De panelen werken perfect in ruimtes waar de akoestiek een te hoge waarde heeft. Hier lees je welke waarde de juiste is.

Wit op wanden met een klassieke paneelverdeling.

De woonbladen staan vol met wanden met een klassieke paneelverdeling. De ruimte ziet er optisch groot uit omdat het wit op de wanden vergroot. Wanneer je de wanden als een mooie basis gebruikt, dan kan je uitpakken en een organische of excentrieke bank in deze ruimte plaatsen.


foto: Baxter Italië Bank Chester Moon

Wit als bekleding dat is toch kwetsbaar?

Deze vraag is heel begrijpelijk. Het antwoord hierop is ja. Je kunt natuurlijk de stof in een lichte kleur inspuiten om vlek werend te maken. Dit werkt echt. Alleen dien je de stof ook van tijd tot tijd schoon te maken, buiten het wekelijkse stofzuigen om. Doe je dat niet dan kan je bij jezelf te raden gaan of je ermee kan leven dat de stof toch smoezelig wordt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor wit leder.

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat de aaibare stoffen bouclé en teddy in de kleuren wit heel erg trendy zijn.


Foto HK living retro lounge fauteuil boucle cream

Foto: Fauteuil Svante Bouclé cream | Eichholtz

Wit in al zijn schakeringen is spannend genoeg om toe te passen in je interieur. Wil je niet teveel onderhoud aan de bekledingen van je zitmeubelen verrichten dan zijn de wanden een perfecte basis.

Wittinten in overvloed.

Bekijk HistorONE Pinterest-bord 'Wit Wonen' voor meer inspiratie en sfeerbeelden.


88 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page