google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Allemaal beestjes.


Nieuwe materialen voor de woningbranche. Science fiction of toch niet?

Een hoekbank van alternatief leder, waarvan de grondstof gefermenteerde kombucha thee is. Stof voor je gordijnen afkomstig van sporen van een schimmel genaamd mycelium. Licht in je woning door lichtgevende zoetwaterplankton. Jakkes dat klinkt vies en onmogelijk. De werkelijkheid is dichterbij dan je denkt. In het voormalige Tropicana zwembad in Rotterdam zijn bio designers bezig met het ontwikkelen van alternatieve materialen. Zij werken samen met diverse industrieën. De grondstoffen voor deze industrie zijn de bacteriën, algen en schimmels. In de toekomst vervangen zij wellicht gas en olie. Circulaire producten voor een duurzame toekomst.

Als je het ontstaan en de evolutie van mycelium wilt weten dan raad ik je aan om de video "The amazing world of Mycelium" van Paul Stamets te kijken op You Tube https://www.youtube.com/watch?v=JpCERNXtvMA


Wat heeft de luchtvochtigheid in je woning te maken met het ontstaan van schimmels?

De circulaire productie van diverse producten komen steeds een stap dichterbij. Toch zal het nog jaren duren voordat de productie op grote schaal kan plaatsvinden. Hierdoor zal de prijs zakken en voor meerdere huishoudens betaalbaar zijn. Op dit moment is het belangrijk om de bacteriën en schimmels uit je woning te houden. Een slechte luchtvochtigheid is funest voor hout, leer en je luchtwegen. De ideale vochtigheidsgraad heeft een waarde tussen de 40 en 60 procent. Hoofdpijn en een droge keel bij een te lage vochtigheidsgraad. Een te hoge vochtigheidsgraad kan zorgen voor schimmelvorming op de muren van je woning.


Door te droge lucht is het ook mogelijk dat de vulling in je zitmeubel kan gaan kraken.

Droge lucht is een veroorzaker van krimp schade aan houten meubelen. Een ander voorkomend probleem is statische elektriciteit. De luchtvochtigheid in je woning is zoals je leest voor verschillende argumenten belangrijk en niet op de laatste plaats voor je gezondheid.

47 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page