google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

City sleek of smooth? Urban cotton en Barista café Haarlem.


Foto: Urban cotton. oa reconstructed Soul Art Print in gelimiteerde oplage Artiest: Ioana Todor

Urban cotton en een smoothie bowl.

Lastig was het antwoord op de ongebruikelijke vraag over deze serie. Inmiddels wordt het duidelijk dat ook een lastige vraag antwoord krijgt. Bij Urban Cotton kwam eerst onzeker, met de eerste zin beginnend toch een heel mooi geassocieerd merk en gerecht opsomming. Net als de wanddoeken ontvouwde zich een mooie omschrijving welke ik in zijn originele vorm laat vertellen.

Urban cotton aan het woord:

"Ik vind het nog wel lastig, om een gerecht bij ons merk te kiezen. Wij komen natuurlijk wel uit het ruwe Amsterdam Noord, waar heel veel nieuws ontstaat en een hele creatieve sfeer te vinden is. Dus ik dacht misschien aan een Bowl als gerecht. Dat is op de ene kant vrij makkelijk, maar biedt honderden opties om ingrediënten opnieuw te combineren. Bowls zijn hip, maar vooral creatief. Je zou het verhaal dan misschien zo kunnen vertellen, dat we altijd dezelfde categorieën ingrediënten hebben (materiaal & design) en proberen de beste combinatie van de twee te vinden, zodat het resultaat uiteindelijk perfect is. Terwijl dit bij een bowl misschien salade, toppings en groenten zijn, zijn het bij ons bijvoorbeeld een bepaald materiaal, zoals linnen, wat perfect werkt met een dunne, zwarte lijntekeningen van onze designer Lurin Basha. Daarnaast zijn Bowls natuurlijk heel flexibel, je hebt Acai bowls, smoothie bowls, salade bowls, poke bowls of gewoon bowls met een beetje van alles. Wij bieden designs in zoveel verschillende stijlen aan (industrieel, scandi-style, minimalistisch, abstract, dat er voor bijna iedereen wat leuks tussen zit." 

Foto: Urban cotton "the look"

Affordable art.

De collectie verschilt in oplage en de vorm van samenwerking met de verschillende artiesten. Door bijvoorbeeld het materiaal gebruik van organisch katoen proberen zij de footprint op onze planeet zo klein mogelijk te houden. Constant zoeken zij een juiste verhouding tussen betaalbare kunst en het milieu, zodat het voor een uiteenlopend publiek betaalbaar blijft.


foto: Urban cotton genaamd Honey

Een voorbeeld voor de maatschappelijk betrokkenheid van Urban Cotton en de artiesten die samenwerken is bijvoorbeeld het wandkleed Honey.

Het ontwerp voor wandkleed Honey is geïnspireerd op de honingraat en gebaseerd op het leven van de bij. Bijen hebben het wereldwijd moeilijk, vandaar dat kunstenaar Lilian van Veen ervoor kiest om 6% van haar opbrengst aan stichting Wellbeeing.org te doneren.

Bij een bezoek aan hun website lees je meer over de achtergrond van dit creatieve merk.


foto: Barista café Haarlem

Barista café Haarlem.

Sinds november 2015 is het barista café geopend in Haarlem. Hot en happening met allemaal verse producten of je nu vroeg in de ochtend of laat in de middag aanschuift in het gezellige urban café. Eigenaar Jan-Willem van Rijn staat samen met een jong team in deze franchise onderneming achter dit concept.


foto: interieur Barista café

Op de menukaart staan zoveel lekkere gerechten dat je eigenlijk niet kan kiezen. De smoothie bowl is eigenlijk te mooi om je lepel in te zetten. De verse worteltaart, de red velvet cupcake zijn zoete verleiders. Wat te denken van de suikervrije kokos bramen slagroomtaart. Een hightea op afspraak plannen en alles proeven onder het genot van de speciale koffie en thee. Voor de lunch zijn de hartige sandwiches belegt met gerookte zalm of ander vers beleg een aanrader. Aan het einde van je dagje shoppen in Haarlem kan je onder het genot van een wijntje en borrelhap even de dag laten passeren voordat je naar huis gaat.


foto: Smoothie bowl

Waarom Urban cotton en Barista café Haarlem

foto: Barista café

Het interieur van het Barista café Haarlem, sluit qua gedachtengoed en stijl perfect aan bij Urban cotton. Het doet industrieel aan met scandi-style en minimalistisch invloeden. Voel je je hier thuis, dan wil je thuis aan de wand ook een doek of paneel van Urban cotton.

Beide bedrijven zijn gevestigd in de belangrijke city's van Noord Holland, Haarlem en Amsterdam. Het creatieve proces van affordable art en smaakvolle gerechten met diverse ingrediënten waar je zintuigen blij van worden. Het kijken, proeven ruiken en voelen worden allemaal ingezet. Jij bepaalt echter welk orgaan je gebruikt en waar je wat doet.


Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page