google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Heeft u een glazen bol? Interieur stromen 2020/21


De toekomst, wat komt er op ons af ?

Trouwen in 2020 is een behoorlijke uitdaging

Gelukkig Sylvie Meis is eindelijk getrouwd met Niclas Castello. Tussen alle uitgestelde trouwerijen en feestjes is het een wonder dat alle trouwjurken op tijd waren en dat het huwelijk is voltrokken.

Terwijl de positieve corona testen steeds hogere aantallen aantikte heb ik diverse interieur beurzen bezocht. De beurzen in Nederland waren omgeven van de veiligheidsmaatregelen. Luchtzuivering, mondkapjes, temperatuur metingen, gezondheidsvragen en ruime opzet als ook een hogere mate van hygiënevoorschriften.

Op de Showup beurs waar voornamelijk accessoires en klein meubelen wordt aangeboden, is het gebruikelijk om bij elke beurs editie een voorspelling in interieur stromingen d.m.v. de ter beschikking gestelde interieur items van de deelnemende bedrijven te tonen.

Deze beurs editie is door Jan Agelink een trend forecast voor 2021 bedacht en uitgevoerd door diverse stylisten.

De thema's: eat, relax, play, work and grow in de primaire kleuren blauw, geel, groen, oranje met artikelen die deze thema's uitbeelden geplaatst in een ruimte voorzien van een groot raamwerk die als decor diende. Alsof je een kijkje in de toekomst neemt.


De thema's spelen in op de thuisomgeving, die tijdens de Lock down en de nog onzekere toekomst een veilige haven is.

Ik ben zo vrij geweest om op deze trend forecast mijn eigen versie te maken. Die lees je hieronder.Het interieur thema work is duidelijk toegespitst op het thuiswerken, hier krijgt de werkplek een volwassen uiterlijk. De werkplek wordt een onderdeel van je dagelijkse bezigheden. Tussen het onderwijzen van je kinderen, het koken en de huishoudelijke taken is de thuiswerkplek in de meeste huishoudens niet meer weg te denken. Functionele toepassingen, met functionele wandoplossingen waar je ruimte zoekt in de hoogte. Alles in cohesie met elkaar, de werkplek en de overige functies in je interieur.


Dock four. functionele wand oplossingen voorbeeld

Dock four is een mooi product, die in allerlei materialen beschikbaar is. Door stof, IJslands mos, betonlook en andere afwerkingen in combinatie met diverse kantoor tools te spelen, maak je een werkplek zowel afzonderlijk als onderdeel van de ruimte op een speelse en verrassende manier.


thuis spa

Het interieur thema relax. Een thuisspa waar je de rust en de ruimte vindt die je nodig hebt om even tijd voor jezelf te nemen. In deze badkamer mogen luxe en comfort uitgevoerd in ronde vormen en natuurlijke materialen niet ontbreken. De kunst van het weglaten, om in deze serene ruimte tot rust te komen aan het einde van de dag, of om energiek de dag te beginnen.


Het interieur thema play. Thuis veilig spelen voor een kind in heldere primaire kleuren, met aaibare materialen en uitdagend speelgoed. Zowel het onderzoeken als het leerzame karakter in het spel moet worden gestimuleerd. De ruimte waar dit gebeurd is afhankelijk van de leeftijd van het kind en zijn daarbij benodigde privacy. Een speelruimte in de huiskamer kan worden gescheiden door een roomdivider of het creëren van een kader, waarin opbergen en spelen samen gaan. Zo voorkom je dat je hele woonkamer een crèche lijkt.

Het interieur thema eat. De keuken als verbinder in het huis. Hier komt iedereen samen om te koken ervaringen van de dag uit te wisselen en te eten. Een groot kookeiland met barstoelen is fijn om aan te zitten als er gekookt wordt. Wanneer je gaat genieten van je gezamenlijk gekookte maaltijd wil je aan een eettafel zitten met comfortabele eetkamerstoelen. De keukenmaterialen zijn tegenwoordig zo divers dat het in kleur en uitstraling overgaat naar je living met een comfortabele bank. Het gebruiken van de grote eettafel tijdens het samen spelen van bord of kaartspelen is een leuke afwisseling tegenover het samen kijken van een netflix of familiezender, relax uitgezakt op je comfy hoekbank. De voorkeur voor de afwerking van je bekleding op de bank gaat uit naar aaibare stoffen.


Mobitec bank en stoelen Cosy

Hoekbank Dutchz 104

Het interieur thema grow.

Buiten wordt naar binnen verplaatst, naar de glazen aanbouw aan het huis of naar het dakterras zoals op de foto. De inrichting is vrij van stijl. Ingetogen met luchtige meubelen. Bijzonder als een oase met veel groen en verrassende elementen.

foto: Pinterest van inrichting-huis.com


Shinrin-yoku betekent bosbaden in Japan.

Het door de jongere generatie ontdekte wandelen.

Bezoek een bos, die volgens de Japanse leer Shinrin-yoku een heilzame omgeving is voor lichaam en geest.82 weergaven

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page