google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Het huis van de toekomst: Health


Het huis van de toekomst. Stel je eens voor:

Na een ontspannende nachtrust op je thermisch regulerend gelmatras met ergonomisch verantwoorde ondersteuning, begin je aan je workout. Vervolgens stap je onder een verfrissende douche die je voorziet van een vitamine C boost. Je pakt je tablet en je telefoon uit het tegen straling beschermend nachtkastje. die in de nacht zijn opgeladen. Vervolgens daal je af naar je theekelder om de juiste blend voor je kopje thee te pakken. De speciaal door Samsung ontwikkelde app raadpleeg je om van de aanwezige ingrediënten in je smartkoelkast een ontbijtrecept te krijgen. Via een andere app zet je de luchtreiniging aan om de uitstoot van formaldehyde, afkomstig van je verf, behang en aanwezige meubels te zuiveren. Daarna schakelt je verlichting over op daglicht, zodat je een ondersteuning krijgt in de strijd om stress te verminderen, dit komt je concentratie ten goede, wat de invloed op je werksnelheid heeft. In de nacht is je verlichting veranderd in een uv lamp om alle gladde oppervlakte te desinfecteren. Je dag kan beginnen.


Bestaan alle bovenstaande gadgets al, of is dit science fiction.

Het afgelopen jaar zijn wij allemaal met onze neus op de feiten gedrukt. Gezond zijn en blijven is niet zo vanzelfsprekend. De thuis basis heeft er niet alleen een kantoor bij maar ook een gym.

Er zijn al diverse fabrikanten die ruimtebesparende objecten ontwierpen en reeds verkopen aan consumenten. Onderstaand wandrek is niet alleen handig voor je yoga attributen, hij is op de saaie muur een mooie eyecather. Het gym wandrek in de badkamer heeft opbergmandjes voor een opgeruimde gym/wellnesruimte. Een inbouw kast of verloren ruimte, maakt met deze functionele gym een gezonde oplossing.Een douche met een vitamine boost is zeker een grapje?

foto: douchesensation.com

Een douchekop die vitamine C en aroma vrijlaat tijdens het douchen is zeker geen fabeltje. Volgens de fabrikant bevordert het een gezonde huid, wekt het antioxidanten op en gaat je haar mooi glanzen. De doucheplaat creëert tevens negatieve ionen, waardoor je organen beter zuurstof opnemen en het ouder worden vertraagt. Over antioxidanten gesproken, de volgende gadget claimt dat al van oudsher.


foto: thee kelder Park Hyatt Washington

Een theekelder bestaat dat echt?

Sommige kwalitatief hoogwaardige thee zoals Pu-Erh thee uit Yunnan, wordt beter door ouderdom. Deze thee rijpt net als wijn in kelders. Hoogwaardige thee bevatten veel antioxidanten. Thee uit 1985 genaamd de Royal reserve-thee is zeer zeldzaam en kostbaar. Sommige theeblends kunnen cholesterol remmen. Andere theesoorten hebben invloed op je stofwisseling. In Amerika worden sommige wijnkelders vervangen door theekelders.


Daglicht in een ondergrondse ruimte is dat wel mogelijk?

Het unieke CoeLux®-verlichtingssysteem reproduceert het ware effect van natuurlijk zonlicht die binnenkomt in een geïntegreerd plafond. Een virtuele realistische zon, omringd door een heldere diepblauwe lucht in een ondergrondse omgeving veranderd de perceptie van de werkelijkheid. Het nagebootste natuurlijke licht verhoogt de melatonineproductie. Het gevolg hiervan is de vermindering van stress. Stress is zoals je weet in onze Westelijke wereld hoog.


Inrichting en kleuren hebben ook invloed op je gemoedtoestand.

foto: Studio Henk

Heb je veel last van stress, dan is het verstandig om je inrichting sober en rustgevend in te richten.

Basis tinten gecombineerd met wittinten en hout. Zorg voor een goede akoestiek in je woning. Ga voor aaibare tactiele materialen. Grote objecten, zodat de hoeveelheid beperkt blijft.


foto: Studio Henk

www.scavolini.design
99 weergaven

Comentarios


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page