google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Interieurtrend Cottage Core: The good Life.


Cottage core trend 2021/22

Wie herinnerd zich nog de Britse comedy serie "The good Life". De serie liep tussen de jaren 1975 en 1978. Een Brits echtpaar genaamd Tom en Barbara Good kiezen ervoor om in een woonwijk zelf voorziend te leven. Zij verbouwen hun eigen groente en fruit in de tuin en houden dieren en maken hun eigen gereedschap. De hele situatie werd hilarisch door de onhandigheid van Tom en de dominante en snobistische buurvrouw Margo genaamd.


foto: cast The good Life

Tijdens de wereldwijde lockdown zijn heel veel mensen deze eenvoudige levensstijl gaan omarmen. Vooral door sociale media, is deze vorm van leven een trend geworden.


foto: Loods 5

Hoe pas je de trend toe?

Als je al een fan bent van duurzaam, vintage en pastel tinten, dan ben je bij deze stijl al een eind op weg.

Karaktervolle huizen met details, zoals balken, originele vloerplanken of paneelmuren gecombineerd met nieuwe meubelen met vergulde details, die transparant zijn of nostalgie uitstralen doen het bij deze stijl goed.

Gedempte pasteltinten, ruitmotieven gecombineerd met bloemen prints zorgen voor een vleugje Britse cottage stijl.


foto: Magical Homestead on Pinterest

Hoe wordt jezelf onderdeel van de trend cottage core.

Zaai in je tuin niet alleen lavendel, roos of akelei. Ga voor het kweken van je eigen tomaten, komkommers, sla en paprika's. Brei een lekkere dikke trui en bak fantastische taarten met je eigen geplukte fruit. Struin de vintage en brocante markten weer af. Schilder de gevonden houten meubelen in een roomwitte of pastel tint. Combineer deze met versleten spiegels en nostalgisch marmer. Lampenkappen met een ruitpatroon of een bloemmotief maak je natuurlijk ook zelf. De franje afwerking niet vergeten.

Niet alleen je huis is heel gastvrij geworden maar jij straalt ook rust uit door deze bezigheden. No stress door het tuinieren en het bakken, je bent compleet zen geworden.


Cottage core maakt met de eclectische mix van oude en nieuwe meubelen een gezellige en gastvrij huis.

Waar vindt je inspiratie voor behang.

Ik volg al een tijdje op Instagram het merk la maison Pierre Frey. Dit merk heeft gewaagde patronen en kleuren. Voor Engelse kleuren combinaties met verf kijk je voor inspiratie op de site van Sherwin-Williams.


De Natural Wallcoverings from Eijffinger - 303543 Looking for wallpaper with a great texture? This wallpaper is available in different colours. Check them out!

Een rustige muurbekleding met een mooie textuur is natuurlijk ook een optie om met kleur te werken wanneer je niet gelijk ruiten of bloemmotief op je muur wilt verwerken. Cottage core kan namelijk ook een vleugje sophisticated meegeven.


Bron van gebruikte foto's Pinterest:

Home Deco

Loods 5

Sherwin Lewis

Eijffinger

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page