google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Interieurtrend 2024-2025 "Transcending"Transcending Interieurtrend 2024-2025: De Perfecte Balans tussen Luxe en Duurzaamheid.

Als interieur professional is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in interieurdesign. Een opkomende trend die steeds populairder wordt, is transcending. Maar wat houdt transcending precies in als het gaat om interieurstijlen?


Transcending is een manier om je creativiteit en persoonlijkheid te laten zien in je interieur. Het betekent dat je de grenzen van een bepaalde stijl overschrijdt en er je eigen draai aan geeft. Het is een manier om uniek te zijn en op te vallen met je interieur. De revival van klassiek design is een van de meest opvallende trends in interieurdesign. Deze trend, genaamd Transcending, is een mix van stijlen van wereldwijd bekende architecten zoals Axel Vervoort, Kelly Wearstler en Timothy Corrigan.


Door het combineren van meerdere stijlen creëert Transcending een tijdloze en elegante stijl die perfect past bij de huidige tijd. Het is een stijl die luxe en duurzaamheid combineert, wat het nog aantrekkelijker maakt voor interieur professionals en liefhebbers. Het is echter een stijl die nog niet veel te vinden is op het web voor interieurfoto's. Gelukkig zijn er enkele websites zoals Loggere Wilpower, die enkele sfeerfoto's heeft en waarschijnlijk ook een collectie heeft om deze stijl te realiseren.


Een van de belangrijkste kenmerken van de Transcending stijl is het gebruik van hoogwaardige materialen. Denk hierbij aan marmer, leer en andere luxe materialen die tijdloos zijn en een gevoel van luxe en comfort geven. Door het gebruik van deze materialen is het mogelijk om een interieur te creëren dat zowel duurzaam als luxueus is.


Een ander belangrijk aspect van de Transcending stijl is het gebruik van kleur. Deze stijl maakt vooral gebruik van warme kleuren. De kleuren aanwezig in patronen op stof, geven een gevoel van luxe en comfort, wat perfect past bij de elegantie van deze stijl. Het is echter ook mogelijk om meerdere accentkleuren toe te voegen om het interieur meer persoonlijkheid te geven.


Transcending is een opkomende trend in interieurdesign die luxe en duurzaamheid combineert. Het is een stijl die het gebruik van hoogwaardige materialen en warme kleuren omvat, en die perfect past bij de huidige tijd.


Hoe pas je Transcending toe in je eigen interieur?

Het combineren van verschillende interieurstijlen is een goede manier om te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een klassieke stijl met modern design. Door deze stijlen te mixen, ontstaat er een geheel nieuwe en unieke stijl.


Een andere manier om Transcending toe te passen, is door het gebruik van onverwachte materialen of kleuren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van natuurlijke materialen zoals hout en leer met industriële materialen zoals metaal. Ook het gebruik van felle kleuren kan een verrassend effect geven. Het is echter belangrijk om hierbij een balans te vinden wat lastig kan zijn waardoor je de plank volledig mis slaat. Kies bijvoorbeeld meerdere opvallende meubelstukken of accessoires als statement piece en voeg klassieke elementen toe.

Materiaalgebruik en kleuren Interieurarchitecten die transcending toepassen, maken gebruik van verschillende materialen en kleuren om een uniek interieur te creëren. Materialen zoals hout, steen en leer, dragen bij aan het duurzame karakter. Wat deze trend echt onderscheidt, is de terugkeer van een warme en rijke tint bruin genaamd Intense Rust. De warme, rijke uitstraling van aardse materialen in combinatie met het kleurenpalet van deze stijl is trans-seizoensgebonden, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende smaken en voorkeuren. Naast het kleurenpalet, is de stijl ook geïnspireerd door de groeiende vraag naar duurzaamheid en producten met een lange-termijn-appeal.

Hoewel deze stijl geïnspireerd kan zijn door bepaalde ontwerpers, is het uiteindelijk een stijl die door iedereen kan worden toegepast en aangepast aan hun eigen smaak en voorkeuren.

Natuurlijke materialen zoals hout, steen en leer passen perfect bij de aardse uitstraling van deze stijl. Deze materialen dragen ook bij aan de duurzaamheid van je interieur, wat een belangrijk aspect is van deze stijl.

Transcending interieurtrend is een tijdloze keuze die zowel mooi als verantwoord is. Het combineert warmte, luxe en duurzaamheid en past perfect bij de wensen van moderne consumenten die waarde hechten aan duurzaamheid en lange-termijn-appeal.


Note: de interieurs en moodboards zijn gemaakt met AI. Wanneer je heel goed kijkt bij de verschillende plaatjes kan je verrassende fouten ontdekken. De ontwikkeling van deze tools is voor een interieurliefhebber ontzettend interessant. Ik hoop de interieurs steeds verder te verfijnen waardoor mooie verbindingen ontstaan die nieuwe inzichten geven van mogelijkheden .

62 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page