google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Interieurtrends gevonden op Maison et Objet 2023?


Welke interieurtrends voor 2023 hebben wij ontdekt in Parijs?

Samen met mijn collega stappen wij vol verwachting uit de Thalys op het station "Garde du Nord" in Parijs .Wat voor opkomende interieurtrends voor 2023 zullen wij ontdekken? Een heilige graal die gevonden moet worden! De winkel kan op sommige plekken een upgrade gebruiken. Kom maar op met die inspiratie!


Zijn de interieurtrends voor 2023 ontdekt?

Deze opmerking zal als een schok aanvoelen. ER ZIJN GEEN NIEUWE INTERIEURTRENDS!

Na jaren van het introduceren van nieuwe interieurtrends, die in onze interieurs zijn opgenomen blijkt er een soort van status quo te zijn ontstaan.

Stijlen verdwijnen ook niet, maar voegen zich samen en halen de harde randjes van een uitgesproken stijltrend af.. De "Cottage Core" trend, blend samen met duurzaam en vintage. Het gebruik van warmere houtsoorten in combinatie met volle kleuren of gematteerde verftonen op de wand, Een vintage bank in een uitgesproken kleur mag als toetje afgestyled worden met een hoogpolig karpet. Kleurrijke patronen die de aandacht naar zich toe te trekken.. Schuurt de combinatie?

Je aandacht wordt in ieder geval gevangen en triggert je fantasie. Weg met saaie interieurs durf je zelf te laten zien en wees uniek.


Welke interieurtrends vinden elkaar in een interieur van 2023?


De interieurtrends die samengevoegd zijn in de trend "Traveler" zijn: Boho, Global Eclectisch, Wabi Sabi, Classic Revival.

Oude verweerde meubelen, gecombineerd met grote loungebanken gemaakt in lichte natuurlijke stoffen. Bij de verweerde houten eettafel kiest je voor de chunky houten eetstoelen. De vloerkleden die bij deze stijl gebruikt worden ogen als sisal. De samenstelling van het karpet bevat niet de grondstof Agaveplant, maar hebben een synthetische blend en voelt aangenamer aan, het gebruik is duurzaam.

Het grote aantal sierkussens in de bank zijn van verschillende maten en voorzien van etnische prints.

Gevonden schatten als souvenirs van de reizen staan te pronken in de ruimte en geven het persoonlijk karakter van je woning weer. Lampen zijn statement pieces.

De interieurtrend Escapisme/Digital nog gespot op de beurs?


Deze trend zorgt voor dromige interieurs. Kleuren die gebruikt worden in de digitale wereld worden werkelijkheid in onze unieke interieurs. NFT schilderijen geprojecteerd via schermen in onze huiskamers. Lila combinaties met beige tonen, Hypnotiserende kleuren en tactiele stoffen.

Op de beurs zijn de kleuren niet alom aanwezig. Het kan zijn dat het daar nog te vroeg voor is, of dat de vertaling naar de echte wereld lastig is. Zeker gezien het motto `duurzaam`. De kleuren zijn in accessoires zeker gespot.Niet zichtbaar op de beurs als trend, maar zeker voor 2023 te benoemen zijn de design klassiekers die opnieuw of nog steeds verkocht worden. De iconische elementenbank `Togo` en futuristische bank Ploum van Ligne Roset, wat dacht je van de Bubble van Roche Bobois.

De houten lounge stoel LCW van Eames uitgebracht door Vitra.


Bijzondere vintage meubelen worden opnieuw uitgebracht

Welke smaakmakers waren niet aanwezig op de beurs?

Hk living die altijd goed was voor het in ontvangst nemen van de prijs voor de mooiste stand.

Studio Henk, Bert Plantagie samen met Pode, 101 Copenhagen.

Ik heb ze gemist. Studio Henk heeft nu eigen winkels. Pode is bekend bij een groter publiek. Hk living heeft een nieuwe strategie. Gelukkig hebben wij nog wel genoeg vertegenwoordiging over van de Nederlandse markt. Light and Living, Eleonora, Nix design, Lifestyle.

Urban Nature Culture natuurlijk niet te vergeten die heel stijlvast werkt aan meer bekendheid.

Mooie duurzame producten met doordachte basic collectie.

Bovenstaande foto's zijn van HK living.stand van Urban Nature Culture

Conclusie!

Geen trends en toch vol indrukken. Met alle opgedane kennis vertalen wij dat naar nieuwe stijlkamers in de winkel. In de hoop dat unieke interieurs samengesteld kunnen worden waar jij als klant jaren gelukkig en blij van wordt.

130 weergaven

コメント


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page