google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Japans. Wat voor invloed heeft Japan op het interieur?


Conny Gruijters www.therealstyleguide.com
Japan als inspiratie voor 2019 interieur trend

De Japanse cultuur is en was een inspiratiebron voor verschillende architecten. Bijvoorbeeld Frank Lloyd Wright ( 1867-1959) heeft zich laten beïnvloeden door de Japanse architectuur. De ruimte, stilte, leegte van een interieur met oog voor strakke lijnen en neutrale kleuren. Hij heeft bijvoorbeeld de lobby in het Imperial Hotel in Tokio ontworpen. Hoewel het in 1968 gerenoveerd is zijn veel innovatieve ontwerpen van hem bewaard gebleven.


De trend Wabi Sabi is een stroming welke zich lastig laat samenvatten. Het komt er op neer dat, wanneer wij loslaten dat alles perfect moet zijn en de schoonheid zien van je huidige leven, dan pas kan je de waardering krijgen voor wat wij al bezitten.


Asymmetrisch, eenvoud, de patina's die ontstaan bij gebruikte voorwerpen, de vergankelijkheid zichtbaar bij slijtage van meubelen die authenticiteit benadrukken.

Dat is maar een klein deel van Wabi Sabi.

Wabi Sabi is in het interieur op verschillende manieren te zien aankomend jaar.


Natuurlijk wordt het oud zijn gemaakt, anders is het niet betaalbaar voor iedereen.


www.therealstyleguide.com
oud gemaakt voor de Wabi Sabi trend

www.therealstyleguide.com
Hoffz bank en krukjes Wabi Sabi

In aardewerk ziet men goudkleurige verbindingen, deze oude techniek Kintsugi genoemd is het lijmen van gebroken porselein met keramisch stopverf en synthetisch goudpoeder.www.therealstyleguide.com
Kintsugi

Wat ook gezien gaat worden in 2019 zijn de lampen die geïnspireerd zijn door bamboe lampions. Onderstaande foto zijn lampen van Light and Living . Ook bij Hk Living zie je in hun catalogus van 2019 diverse lantaarn lampen van bamboe stof .

www.therealstyleguide.com
Hanglampen geïnspireerd door bamboe lampions

In de collecties van behang leveranciers komt het Japanse thema terug . Het symbool kraanvogel staat bekend als een geluksbrenger. Daar kunnen wij geen nee tegen zeggen.


www.therealstyleguide.com
Takara collectie Crane behang van Arte
125 weergaven

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page