google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

"Japandi interieur design: een inspirerende mix van Japanse en Scandinavische stijlen"


Geschiedenis van Japandi

Het Japandi interieur design is geen relatief nieuwe maar de toenemende belangstelling voor deze stijl die zijn oorsprong vindt in de Japanse en Scandinavische cultuur is opmerkelijk. Het staat bekend om zijn minimalistische aanpak, liefde voor natuurlijke materialen en eenvoud. Het gebruik van warme tinten en de nadruk op functionaliteit maken deze stijl bijzonder en tijdloos.Waar komt de naam Japandi vandaan?

De naam Japandi is afgeleid van de woorden Japan en Scandinavië, en de stijl is ontstaan in de jaren 50 in Japan als reactie op de lokale cultuur en het landschap. Het minimalisme en de liefde voor natuurlijke materialen van de Japanse stijl hebben zich gemengd met de Scandinavische stijl, bekend om zijn eenvoud en functionaliteit. Japan en Scandinavië hebben een lange geschiedenis in samenwerking met zowel Japanse en Scandinavische architecten.

Welke architecten hebben elkaar oa beïnvloed?

Er zijn verschillende Japanse en Scandinavische architecten die in de afgelopen decennia samen hebben gewerkt om prachtige architecturale ontwerpen te creëren.Een recente samenwerking tussen de Japanse architect Kengo Kuma en de Deense architect Bjarke Ingels is een mooi voorbeeld. Ze hebben samen gewerkt aan de bouw van de Woven City van Toyota in Japan.

Deze samenwerkingen tussen Japanse en Scandinavische architecten zijn interessante studies geweest en hebben geresulteerd in enkele van de meest buitengewone architecturale werken van onze tijd.

Japandi welke filosofie schuilt daarachter?

De Japandi-stijl inrichting is geen kwestie van uiterlijke kenmerken, maar eerder een weerspiegeling van de innerlijke staat. Het draait allemaal om de esthetiek van minimalisme en het vinden van schoonheid in imperfectie. De Japanners en Scandinaviërs hechten veel waarde aan eenvoud, ontspullen op advies van Marie Condo en matigheid in het consumeren. Hun stijl van interieurontwerp weerspiegelt deze kenmerken met een nadruk op eenvoudige neutrale muurafwerkingen, meubels, decoraties en textiel.
Als je geïnteresseerd bent in Japandi interieur design en je wilt je huis inrichten volgens deze stijl, zijn hier enkele tips die je daarbij helpen:  Begin met de muren - Kies de juiste kleuren en materialen voor de muren. Neutrale kleuren zoals wit of beige werken goed, maar je kunt ook accentkleuren zoals blauw of groen kiezen. Kies voor een multi-gekleurd muurschilderij bij een grote ruimte.  Gebruik natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Probeer materialen zoals hout, bamboe en hennep touw te gebruiken voor meubels en accessoires.  Gebruik felle kleuren spaarzaam. Felgekleurde items kunnen altijd worden gebruikt in de Japandi stijl, maar moeten spaarzaam worden gebruikt zodat de stijl wel in balans blijft.
foto: go get yourself

4 Tips om de Japandi interieur te verwezenlijken.

Als je geïnteresseerd bent in Japandi interieur design en je wilt je huis inrichten volgens deze stijl, kunnen deze tips je daarbij helpen:

  1. Begin met de muren in rustige afwerkingen.

  2. Gebruik natuurlijke materialen.

  3. Felgekleurde items mijden.

  4. Planten belangrijk voor luchtzuivering en minimalistisch toepassen.
Japandi interieur design is een mix van Japanse en Scandinavische stijlen die het minimalistische en functionele omarmt en natuurlijke materialen benadrukt. Het is een prachtige stijl die past bij elk huis en die tijdloos is. Door rekening te houden met de tips en kenmerken van Japandi interieurontwerp, kan je thuis een volledig nieuwe sfeer creëren waar je je rustig en sereen voelt.foto's: livspace, 123-home-design
262 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page