google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Jingle Bells: Kerst trends 2021


De kerstmannen staan weer klaar om alle kado's op tijd naar iedereen te brengen, wat ligt er dit jaar voor jou onder de boom
Kerstmannen klaar voor kers

De zomer heeft niet gebracht wat in ons aller verwachting aanwezig was. Het heerlijk buiten genieten werd teniet gedaan door het koude weer in het voorjaar. Met nog 75 dagen te gaan tot kerst, is het deze herfstperiode de uitgelezen tijd om na te denken over de kerstversieringen van dit jaar. Welke kersttrends zijn er en welke spreekt je het beste aan. En als houvast enkele mooie sfeerfoto's als inspiratie.


De eerst benoemde kerst trend in 2021/22 heet Zero waste.

kerst trend zero waste, hergebruik van materialen, zoals deze setting met vogeltjes takken uit het bos
Bron: Pinterest Martha Stewart

Bij de kersttrend Zero waste zie je vooral zelfgemaakte decoraties.

Het ontwerp is handgemaakt, creatief, vrolijk, kleurrijk en ongecompliceerd.

Papierafval wordt gebruikt als inpakpapier voor persoonlijke cadeaus, de gemaakte kerststerren gaan jaren mee. Oude stoffen of koorden worden creatief ingezet voor het maken van kerstartikelen.

cottage core stijl het maken van je eigen kado papier en kado's voor onder de kerstboom
foto: Pinterest H&M

Kerststerren zijn altijd goed om te herbruiken in je kerstsetting.  minimalistich, industrieel of romantisch alles kan
Foto: Jotex

Kerst trend 2021 Cottage core.

een openhaard met een mooie kerstversiering is altijd een add on  in je woonkamer, Heerlijk met een plaid op je fauteuil
gezellig bij de openhaard

De kern van Kerstmis is een viering van het licht. De herkomst van verschillende gebruiken en rituelen rondom dit heilige feest vinden wij in het verleden. Het traditionele kleurgebruik van de decoraties zoals rood, afgeleid van bessen en het groen afkomstig van planten zoals dennentakken, reinigen het huis van boze geesten.

Traditionele gerechten doorgegeven door verschillende generaties worden persoonlijk bereid. Geserveerd op rijkelijk gedecoreerde tafels schuiven alle familie leden aan voor het vieren van het samenzijn.

een kersttafelsetting eenvoud is altijd goed, bij deze setting is een bloemenvaas met versierde takken een mooie toevoeging
Foto: Artillery

rode kerstversiering blijft nog steeds favoriet als het gaat om kerstballen voor de boom of een enkele tak, zeker een duurzame aankoop
Foto: Meyer-Lavigne

Kerst trend "I don't care".


Kelly Wearstler heeft voor Serax een servies ontworpen , zwart laat dat nu al een poosje met kerst ook een favoriet zijn bij de tafelsetting
Foto: House Doctor

Deze kersttrend is speels, wars van alle opgelegde regels. Niet bezig zijn met biologisch, duurzaamheid of erfstukken. Het is over de top, origineel en hoeft niet door iedereen leuk gevonden te worden.

Lekker eigenwijs, kitsch, ondeugend en prikkelend. Creatief experimenteren met kleuren en vormen.


Barbie zal jaloers zijn op deze roze en blingbling kersttafel schikking
Foto: Pinterest

Deze kerst trend is vooral gericht op het over de top decoreren van je kerstboom met hysterische kerstballen en overdadig primair kleurgebruik.


Kerst trend Zen


Zen kerstsfeer kom tot rust bij deze relaxte kerstsfeer eten met alle seizoenproducten en zelfgemaakte recepten
Foto: Broste Copenhagen

Deze kerst trend is het tegenovergestelde van de " I don't care" gedecoreerde kersthuizen. Het kleurgebruik bij de trend cottage core.

Deze trend richt zich op eenvoud, rust en het beschouwen van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Door aardse kleuren te gebruiken met natuurlijke materialen stralen zij een rust uit.

groen en natuurlijke kerstsetting op de eetafel, mooi glaswerk, gezellige kaarsen in eenvoudige standaards. linnen tafelkleed en servetten, Laat de wijn maar komen
Foto: Ferm Living

Kerst in de buitenruimte.


maak je buitenruimte ook gezellig tijdens de donkere dagen voor kerst.
Foto: House Doctor

Deze kerst trends zijn natuurlijk altijd ter inspiratie, mix en match als dat beter bij je past. Hygge het door de Denen gepikte Noorse woord Hyggja, betekend zich tevreden voelen of vrij vertaald gezelligheid. Hygge omvat de sfeer die je wilt bereiken.

Fijne Feestdagen🤶68 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page