google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Jingle Bells. Kerst trends 2021


De zomer heeft niet gebracht wat in ons aller verwachting aanwezig was. Het heerlijk buiten genieten werd teniet gedaan door het koude weer in het voorjaar. Met nog 75 dagen te gaan tot kerst, is het deze herfstperiode de uitgelezen tijd om na te denken over de kerstversieringen van dit jaar. Welke kersttrends zijn er en welke spreekt je het beste aan. En als houvast enkele mooie sfeerfoto's als inspiratie.


De eerst benoemde kerst trend in 2021/22 heet Zero waste.

Bron: Pinterest Martha Stewart

Bij de kersttrend Zero waste zie je vooral zelfgemaakte decoraties.

Het ontwerp is handgemaakt, creatief, vrolijk, kleurrijk en ongecompliceerd.

Papierafval wordt gebruikt als inpakpapier voor persoonlijke cadeaus, de gemaakte kerststerren gaan jaren mee. Oude stoffen of koorden worden creatief ingezet voor het maken van kerstartikelen.

foto: Pinterest H&M

Foto: Jotex

Kerst trend 2021 Cottage core.

De kern van Kerstmis is een viering van het licht. De herkomst van verschillende gebruiken en rituelen rondom dit heilige feest vinden wij in het verleden. Het traditionele kleurgebruik van de decoraties zoals rood, afgeleid van bessen en het groen afkomstig van planten zoals dennentakken, reinigen het huis van boze geesten.

Traditionele gerechten doorgegeven door verschillende generaties worden persoonlijk bereid. Geserveerd op rijkelijk gedecoreerde tafels schuiven alle familie leden aan voor het vieren van het samenzijn.

Foto: Artillery

Foto: Meyer-Lavigne

Kerst trend "I don't care".


Foto: House Doctor

Deze kersttrend is speels, wars van alle opgelegde regels. Niet bezig zijn met biologisch, duurzaamheid of erfstukken. Het is over de top, origineel en hoeft niet door iedereen leuk gevonden te worden.

Lekker eigenwijs, kitsch, ondeugend en prikkelend. Creatief experimenteren met kleuren en vormen.


Foto: Pinterest

Deze kerst trend is vooral gericht op het over de top decoreren van je kerstboom met hysterische kerstballen en overdadig primair kleurgebruik.


Kerst trend Zen


Foto: Broste Copenhagen

Deze kerst trend is het tegenovergestelde van de " I don't care" gedecoreerde kersthuizen. Het kleurgebruik bij de trend cottage core.

Deze trend richt zich op eenvoud, rust en het beschouwen van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Door aardse kleuren te gebruiken met natuurlijke materialen stralen zij een rust uit.

Foto: Ferm Living

Kerst in de buitenruimte.


Foto: House Doctor

Deze kerst trends zijn natuurlijk altijd ter inspiratie, mix en match als dat beter bij je past. Hygge het door de Denen gepikte Noorse woord Hyggja, betekend zich tevreden voelen of vrij vertaald gezelligheid. Hygge omvat de sfeer die je wilt bereiken.

Fijne Feestdagen🤶


62 weergaven

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page