google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Luctor et emergo. Bodilson


foto: Bodilson tafel Xi en Dexter

Dit blog is een onderdeel van een serie. Tijdens de corona crisis deelden sommige merken recepten op sociale media. Natuurlijk om de volgers te inspireren en te behouden. Heel Nederland was aan het koken en bakken. Op deze manier is het zaadje geplant voor onderstaande samenwerking. De grote meubelbeurzen werden gecanceld en hierdoor missen inkopers en verkopers hun inspiratiebronnen en netwerken. De gerechten die vaak genuttigd kunnen worden op de beursstands lenen zich vaak voor het netwerken en uitwisselen van informatie over de meubelbranche. In deze serie geven verschillende vertegenwoordigers in Nederland een kijkje in de keuken van hun meubelmerk. Letterlijk in de keuken, want zij linken hun merk aan een gerecht. Dit gerecht heeft door het gebruik van de ingrediënten. de manier van maken of de herkomst van de recepten geleid tot een samenwerking met verschillende chefs werkzaam in de horeca. De horeca in de omgeving van Haarlem, die door de lockdown best een steuntje in de rug kan gebruiken waren unaniem enthousiast en deelde de foto's van de gerechten en geven door middel van een foto van hun interieur weer een link naar het interieur.


Bodilson.

De naam Bodilson klinkt Scandinavisch doch is geheel Nederlands.

Bodil een meisjesnaam in Scandinavië betekend strijdlustige dame. Een stoere originele naam. Stoer en vrouwelijk daar kan je het merk Bodilson wel mee omschrijven.Foto: Bodilson kast Zen

Een stoer industriële metalen kast gecombineerd met een royale bank in een tactiel zachte stof.

Het totaalconcept van Bodilson maakt het mogelijk om je woning helemaal in de door jou gewenste eigentijdse woonstijl te restylen.


Foto: Bodilson Square bank

De robuuste tafels gecombineerd met ronde vormen en zachte materialen in de collectie van Bodilson, komen samen in het gerecht cheesy RISOTTO BITES. Een eenvoudig toegankelijk gerecht, welke samen de recht toe, recht aan benadering, met een vleugje van het magische ingrediënt liefde van de Bodilson collectie laat proeven. Want een mooi product ervaar je met al je zintuigen. Je ogen, je handen, je neus, je mond. Door deze serie is een merk proeven mogelijk gemaakt door Chef’s On Wheels en niet alleen in de omgeving van Haarlem mogelijk, maar door heel Nederland.

Waarom Bodilson & Chef’s On Wheels.De strijdlust is aanwezig bij deze start up. De originaliteit, de ronde vorm van de foodtruck.

Het eigengereide van het bedrijf. Het totaal concept van Bodilson vertaald zich naar de veelzijdigheid van het in vervulling gaan van wensen van de consumenten, festivals en bedrijven, die de Food Truck inhuren,

Het geheime recept van de RISOTTO BITES

Ingrediënten

Risotto

1 stuks Rode Ui

2 teentjes Knoflook

500 gram Risotto

1 Liter Tuinkruiden Bouillon

Klontje Boter

Bereiding Risotto

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glazig zijn.

Voeg een scheutje bouillon toe, roer en laat de rijst de bouillon opnemen. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer een scheutje bouillon toe. Voeg ook een scheut witte wijn toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat daarna volledig afkoelen.

Ingrediënten Risotto Bites

200 gram Bloem

200 gram Panko Bread Crumble

2 stuks Eieren

50 gram Parmezaan

1 stuks Citroen

1 Liter Zonnebloemolie

125 gram Mozzarella

Klontje Boter

Bereiding Bites

Pak de risotto die is voorbereid. Voeg een klein beetje gesmolten boter toe, en rasp de helft van de Parmezaan erdoor heen.

Neem 3 ondiepe schaaltjes, één voor de bloem, één voor eieren, één voor broodkruimels. Voeg aan de eieren een klein beetje zout toe en kluts deze door elkaar.

Snijd de Buffelmozzarella in kleine blokjes.

Draai met vochtige handen (water) balletjes van de risotto. Duw in elk een kuiltje en een voeg een blokje mozzarella toe. Kneed vervolgens tot gewenst vorm. Haal eerst door de bloem, vervolgens het ei. Leg alle Bites op een bord. Haal als laatste door de broodkruimels (rondom).

Verhit de olie in een grote zware pan op matig vuur. Ongeveer 160 graden. Bak de Bites per 6 in de pan goudbruin.

Krokant van buiten, smeuïg van binnen. Voeg wat schaafsel van Parmezaan toe en citroen naar smaak!

De geadviseerde wijn bij dit gerecht vind je hier!

foto: Risotto Bites, Chef's on Wheels


Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page