google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

No boundaries?


Al eens gehoord van de term "the 5th wall"?

Tijdens het inrichten en het geven of vragen van een interieuradvies focussen de klant en ikzelf altijd op de vier muren die ons omringen. Wat voor een afwerking geven wij de muren. Wordt het behang en welke muur wordt voorzien van een kleurtje.

Eigenlijk geef ik nooit advies voor het plafond. Automatisch ga ik en de klant ervan uit dat het plafond tegenwoordig wit geschilderd dient te zijn.

Best jammer gezien de mogelijkheden om het plafond een prominentere rol te geven. Niet iedere bewoner zal gecharmeerd zijn van dit idee. Maar als je huis en je persoonlijkheid het aankunnen dan ontstaan bijzondere creaties.


Foto Arte: Collectie Spectra, dessin Cannage.


Wat gebeurd er met de ruimte als je het plafond schildert.

Wanneer je het plafond mee schildert in dezelfde kleur als de wanden ontstaat er een soort box idee. Je kan op deze manier een ruimte met een bepaalde functie kaderen. Zo lijkt het of er een aparte ruimte binnen een ruimte ontstaat. (zoning genaamd)


Het plafond kan echter ook een prominente rol spelen bij het samenspel van kleuren. Ton sur ton komt zo heel goed tot een verrassender resultaat als je het plafond schildert in een lichtere tint in plaats van 2 verschillende kleuren op de wand.


Voor en na: Zoek de verschillen.
Bovenstaande foto's zijn van dezelfde ruimte. Hier is gebruikt gemaakt van lambrisering. Plafond en lambrisering en de vakverdeling op de wanden maken deze ruimte ineens een stuk interessanter.


Op bovenstaande foto is te zien dat je in de basic kleuren ook heel goed een plafond kan behangen.

Durf wat meer, het zorgt voor verassende persoonlijke interieurs.
82 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page