google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Ontdek de trend: Groen in het interieur


Sinds 2019 zien we de kleur groen steeds vaker terugkomen in verschillende interieurstijlen. En na de kleur van het jaar 2022, Olive Sprig, lijkt deze trend nog lang niet voorbij te zijn. Deze grijs groene tint paste namelijk perfect in een modern en Scandinavisch interieur en geeft een frisse en rustgevende uitstraling aan verschillende ruimtes.


De groentinten van nu zijn dieper van kleur en passen perfect bij luxe donkere houtsoorten zoals walnoot en notenhout. Deze combinatie geeft een chique en warme uitstraling aan het interieur. Denk hierbij aan een diepgroene fluwelen bank met een walnoot houten salontafel. Of een diepgroen behang in combinatie met nootkleurige kasten. Het gebruik van groen in het interieur kan op vele manieren worden toegepast en biedt eindeloze mogelijkheden om een unieke en persoonlijke stijl te creëren. Maar een groen interieur biedt niet alleen esthetische voordelen. Het heeft ook een positief effect op onze gezondheid en welzijn. Groene kleuren staan namelijk bekend om hun kalmerende en rustgevende eigenschappen. Dit kan zorgen voor een vermindering van stress en een verbeterde gemoedstoestand. Bovendien dragen planten in het interieur bij aan een betere luchtkwaliteit en kunnen ze zelfs helpen bij het verminderen van hoofdpijn en andere gezondheidsklachten.

Kortom, groen is niet alleen een trend, maar ook een slimme keuze voor een gezonde en stijlvolle leefomgeving.Groen is het nieuwe zwart: Ontdek de voordelen van een groen interieur in 2023

Als het gaat om het creëren van een rustgevende en gezonde leefomgeving, is een groen interieur een slimme keuze. Niet alleen zorgt het gebruik van planten en natuurlijke elementen voor een verminderd stressniveau en een betere gezondheid, maar het is ook nog eens trendy! Biophilic design, oftewel het integreren van natuur in het interieur, wordt steeds populairder en grote planten dragen niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit, maar zorgen ook voor een oase van rust in huis. En als kers op de taart zien we in 2023 een veelzijdige range van groentinten terug in het interieur, van zachte pasteltinten tot diep donkergroen. Kortom, een groen interieur is niet alleen goed voor je gemoedstoestand, maar ook nog eens helemaal on-trend!


Groen en Olijfgroen in het Interieur: de Nieuwste Trends en Combinaties.

De kleuren worden veelal gecombineerd met warme aardetinten, zoals beige en burnt brick, die perfect aansluiten bij de olijfkleurgradaties. Maar ook grijs- en blauwtinten passen goed bij deze kleuren en zorgen voor een rustige en serene uitstraling van het interieur.


Groen en Olijfgroen in het Interieur:  de Nieuwste Trends en Combinaties.  De kleuren worden veelal gecombineerd met warme aardetinten, zoals beige en burnt brick, die perfect aansluiten bij de olijfkleurgradaties. Maar ook grijs- en blauwtinten passen goed bij deze kleuren en zorgen voor een rustige en serene uitstraling van het interieur.

Wanneer we kijken naar de trends van dit moment, zien we dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen en natuurlijke elementen. Dit sluit perfect aan bij het gebruik van groen en olijfgroen in het interieur, omdat deze kleuren ook geassocieerd worden met de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een donkergroene fluwelen bank in combinatie met een houten salontafel of een olijfgroen behang met een rotan stoel.


Maar niet alleen de kleuren en materialen zijn belangrijk in het interieur, ook de vormgeving speelt een grote rol. Ronde vormen en organische lijnen zijn namelijk helemaal in op dit moment en zorgen voor een speels en natuurlijk effect in het interieur. Het gebruik van planten en andere natuurlijke elementen kan deze organische lijnen nog versterken en zorgt voor een gezonde en rustgevende omgeving.


Kortom, door gebruik te maken van diepere groentinten en warme aardetinten in combinatie met natuurlijke materialen en organische lijnen, creëer je een stijlvol en duurzaam interieur dat perfect aansluit bij de olijfkleurgradaties van dit moment. En niet te vergeten, een groen interieur heeft ook nog eens een positief effect op onze gezondheid en welzijn. Een win-win situatie dus!


Foto: carte colori en pure en original verf.
111 weergaven

댓글


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page