google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Substainable oftewel duurzaam.


Conny Gruijters www.therealstyleguide.com
Plastic van waardeloos naar waardevol.

Volgens mij zijn wij ons allen meer bewust van de kwetsbaarheid van onze planeet.

Het lastige hiervan zijn de financiële gevolgen op ons inkomen omdat wij niks aan overvloed willen inleveren. In de industrie is wel een revolutie gaande. Diverse fabrikanten zijn bezig hun producten te verduurzamen.


www.therealstyleguide.com
De productie van spijkerbroeken wordt mileubewuster.

Onze geliefde spijkerbroek is het meest vervuilende kledingstuk om te produceren. De chemicaliën die gebruikt worden om een used look te krijgen en de vele wassingen zijn vervangen door innovatieve middelen, waardoor de belasting op onze planeet minder wordt. Andere bedrijven maken gebruik van afgedankte spijkerbroeken, die door het toevoegen van een biologisch bindmiddel deze vervormen tot een stevig materiaal. Van dit materiaal maken zij bijvoorbeeld eetkamerstoelen zoals hieronder afgebeeld.


www.therealstyleguide.com
Planqproduct.com stoelen van gerecylede spijkerbroeken

Het bedrijf Plastic whale in samenwerking met het bedrijf Vepa, haalt zijn grondstoffen uit het water van Amsterdam en Rotterdam. Van veertigduizend opgeviste petflessen produceert het bedrijf door middel van een procedé plastic tot vilt. Hier maken zij lampen, akoestische wandpanelen of meubels van.www.therealstyleguide.com
Eikenbomen hebben 120 tot 140 jaar nodig om te groeien

De meubelindustrie zoekt alternatieven voor het populaire eiken. Eikenbomen hebben 120 tot 140 jaar nodig om te groeien voordat zij geschikt zijn voor productie. Beukenhout daarentegen heeft 80 tot 100 jaar nodig. Soms doen wij neerbuigend tegen houtfineer. Bedenk dat fineer veel minder werkt op de vochtigheidsgraad in je woning. Ook is er hierdoor minder houtkap nodig. Een boom waar hele dunne plakjes fineer van gezaagd wordt is dan vele malen duurzamer. Licht hout is in opkomst als alternatief voor eikenhout. In het scandinavisch interieur gebruikt men ook veel esdoorn en beukenhout.


www.therealstyleguide.com
licht hout zoals beuken en esdoorn als alternatief voor eikenhout

Op de beurzen zie je vele startups die nadenken over hun toekomstige planeet. Het lijkt net als de ontwikkelingen in de auto industrie allemaal nog als een ver van mijn bedshow. Toch gaat de wetenschap heel hard door het gebruik van nieuwe technieken die wanneer meer toegepast ook een beter prijskaartje krijgen.


www.therealstyleguide.com
Onze planeet, hoelang voldoet hij nog aan onze behoeftes


39 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page