google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Sweet memories.


www.therealstyleguide.com Conny Gruijters
Vroeger als inspiratiebron voor nu.

Heb je het ook wel eens, de verwondering? Hoe deden de mensen dat vroeger? Gereedschappen waren primitief handgereedschap, zagen, schaven, beitels, hamers etc. Veel handen en factor tijd waren vroeger niet in geld uit te drukken. Slaven die het leven lieten bij grote bouwwerken. Dieren die als lastdier ingezet werden voor het verplaatsen van grondstoffen. Niemand die opkwam voor de misbruikte slaven of voor de dieren die tot de dood ingezet werden. Het enige mooie eraan zijn de bouwsels en de daardoor te herleiden levensomstandigheden van vroeger.


Conny Gruijters  www.therealstyleguide.com
foto:Pixabay Pyramide van Chefren. Sfinx van Gizeh

De Grote Sfinx van Egypte is gehouwen uit een rotsachtige formatie. Zij is 73 meter lang, 19 meter breed en 20 meter hoog. Als bewaker van de piramides was de sfinx waarschijnlijk beschilderd met felle kleuren. De Sfinx werd volgens de laatste onderzoeken op basis van tekenen van regenerosie, gebouwd rond 10.500 v. Christus.

Wanneer je kijkt naar de vorm van verschillende door ons gebruikte meubels lijken sommige zijn oorsprong in het oude Egypte te hebben. De meubelkunst stond toen op een hoog peil. Het bed, de armstoel, het krukje, de vouwstoel en de salontafel . Een ronde tafel met een kolompoot kwam in die tijd ook voor. Kasten bestonden nog niet echt. Zij maakte gebruik van kisten.


www.therealstyleguide.com Conny Gruijters
foto Pixabay Gellinger Meubelen in de grafkamer

Van de oude Egyptenaren naar bekende meubelontwerpers, door de jaren heen zie je altijd verwijzingen naar alle verschillende periodes in ons bestaan.


www.therealstyleguide.com
foto: https://10119.de vleermuisstoel van Hardoy, Bonet en Kurchan. 1920


Afgeleid van de Egyptische vouwstoel en in 1920 door Hardoy, Bonet en Kurchan is de vleermuis stoel ontworpen.

In 1962 maakte Joseph Beverly Fenby hier wederom een geinspireerd model van, de Tripolina. En als De vlinderstoel is de fauteuil wederom bij de huidige Industriële trend alweer 3 jaar populair.

www.therealstyleguide.com
foto: Bol.com vlinderstoel kopie van de Vleermuisstoel en Tripolina

Zo zie je maar dat ook in de meubelindustrie een cyclus bestaat. Om de zoveel tijd worden ontwerpen van nu herleid naar vroegere ontwerpen. Zo ook met de in 1952 ontwerpen van Harry Bertoia in productie genomen door de firma Knoll. Model 421 de diamond chair en de Bertoia collection chair beide met een metalen constructie.


www.therealstyleguide.com
foto: https://www.selency.nl Model 421


Bertola collection chair 1952 by Knoll
www.therealstyleguide.com
foto: HK living metal whire chair

Hk Living heeft op dit moment een vertaling van beide stoelen in hun collectie 2019/2020


Deze en andere ontwerp klassiekers blijven in ons interieur en in alle generaties een terugkerend gegeven. Best bijzonder eigenlijk, dat in elke periode en elke generatie een bepaald ontwerp elke keer bekoord. Ook dat verwondert mij.
Yorumlar


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page