google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Verkopers zijn net echte mensen!


Bij welk gedeelte van de Nederlandse bevolking behoor jij? Deel jij jezelf in de groep die onderweg naar zijn werk denkt; wat zal ik vandaag eens verkloten. Of hoor jij in de groep; wie zal ik eens ongezouten mijn ongenoegen laten horen, zodat ik mijn zin krijg. Niemand wil graag in de eerste groep geplaatst worden. Maar de tweede groep van de samenleving lijkt men steeds normaler te vinden.


Faalkosten bij bedrijven drukken zwaar op de omzetgroei. Niemand, personeel en bedrijven zullen het verbeteren van de service, het mijden van fouten, nalaten. Iedereen wil succesvol zijn. De angst voor een slechte recensie op social media dient geen drijfveer te zijn om zo de macht aan de grootste schreeuwer te geven.

Als verkoper in een meubelzaak heb je een verkoopdoel. Natuurlijk word je beoordeelt op een aantal KPI's. Deze KPI's zijn niet de drijfveren van een goede verkoper. Ons doel is iemand blij maken met een nieuwe bank of een ander interieur. Wanneer wij dit op een eerlijke manier doen verlaat de klant blij de winkel. Bij levering hoort dit gevoel nog steeds aanwezig te zijn. Helaas gaat er wel eens iets mis. Om dit te voorkomen heb je als consument hierin ook een belangrijke rol. Geef je wel de juiste maten van je woning door. Let je op de maten van je voordeur of lift als je 10 hoog woont. Luister je naar de argumenten van de adviseur betreffende de eigenschappen van het in een open leder getoonde opstelling. Of ben je zo afgeleid dat je denkt het zal wel loslopen? Is je verwachtingspatroon wel in overeenstemming met de gebruikseigenschappen en de levensduur van het product. Plooivorming is een eigenschap van leder en ontstaat op het moment van gebruik. Stof heeft bijvoorbeeld ook verschillende mate in rekbaarheid, dit altijd in combinatie met de gekozen vulling. En niet pas aan het einde van de levensduur. Weet dat de opgegeven levertijden een indicatie zijn en geen exacte wetenschap. Er bestaan nog een aantal broodje aap verhalen in de wondere wereld van de meubels. Interieur heeft natuurlijk heel veel met emotie te maken. Misschien dat daarom soms een teleurgestelde klant, onredelijke eisen stelt aan levertijden, reactie snelheid en kosteloze oplossingen.


O wee als het anders gaat dan je in je hoofd hebt bedacht. Chauffeurs die al heel vroeg in de ochtend zijn vertrokken, door de file niet op tijd kunnen komen. Doordat de klant die voor jou geleverd is verzuimd heeft te vertellen dat een draai in de woning lastig kan worden met de gekozen maat van de bank. Hierdoor zijn de mannen genoodzaakt de verpakking eraf te halen en laverend als acrobaten zonder de muren en vloer te beschadigen het toch nog voor elkaar hebben gekregen. Terwijl het buiten 25 graden is. Helaas wordt de afdeling leveringen gebeld, niet met een vraag om de reden. Nee je maakt direct je ongenoegen bekend.


Stel dat je fauteuil of bank een service nodig heeft, dat kan natuurlijk altijd. Dan neem je contact op met de service afdeling. Als klant denk je natuurlijk dat je de enige bent die aandacht nodig heeft. Geef een bedrijf eens de tijd om een oplossing te bedenken. Zij moeten met de fabrikant ruggespraak houden. Naar aanleiding van je gestuurde foto's op afstand bedenken wat de beste en snelste stap zou zijn richting het afhandelen. Een bedrijf wil het liefst jou een eerlijke oplossing aanbieden. Als consument is een overleg een betere en snellere tactiek dan direct op je strepen te gaan staan. Dreigen met een slechte recensie waardoor een relaxe oplossing niet meer mogelijk is.


Wij verkopers houden van blije klanten. Het invullen van jullie dromen. Het op de beste manier vervullen van jullie woonwensen. Houden jullie ook een beetje van ons, dan kunnen wij samen wellicht het kantelpunt vormen. Terug naar normale communicatie wanneer iemand een foutje maakt of niet aan jou perceptie voldoet. Om elkaar beter te maken en elkaar het beste gunnen. Dat is toch niet teveel gewenst!

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page