google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Wat valt er niet onder meubel garantie?Gelukkig de verhuizing is achter de rug, je verbouwing is eindelijk klaar en je nieuwe interieur staat prachtig in je gerealiseerde woondroom.

Tijdens het in gebruik nemen van je nieuwe bank zie je ineens bolletjes ontstaan op de stof. Teleurgesteld bel je de service afdeling. Zij geven aan dat deze bolletjes niks te maken hebben met de kwaliteit van de stof. Wellicht schuilt de oorzaak in verschillende andere factoren.

Of de klant die de nieuwe eetset in de nieuwe woning gebruikt, ziet dat het hout werkt van het tafelblad. Is dit dan wel garantie.


Ik heb een probleem met mijn meubel
Meubel gereedschap.

Wat valt er wel of niet onder de garantie. Ik zal proberen op de belangrijkste en veel voorkomende meldingen wat duidelijkheid geven.

Heb je je aankoop gedaan bij een winkel die is aangesloten bij het Centraal Branche Wonen (CBW) en geen extra garantie pakket hebt aangekocht, dan is de garantie 100% voor 2 jaar.

Het aankopen van een meer omvattend garantiepakket is overigens alleen op zitmeubelen van toepassing.


Als eerste benoem ik pilling van stof. Pilling heeft invloed op het uiterlijk van de stof. Door het zitten op het meubel zorgen draaiende bewegingen ervoor dat de stof vervilt en klit. Het heeft overigens niks met slijtage van de stof te maken. Je kunt met onderstaande tips overmatig pilling tegen gaan.


1) Let op de vochtigheidsgraad in je woning.

De juiste vochtigheidsgraad is voor je hele woning en voor je gezondheid heel belangrijk. Het vochtigheidsgehalte tussen de 40 en 60 procent is de perfecte waarde.

Bij een te lage waarde worden stoffen statischer en trekken meer vuil aan.

2) Fleece plaids staan gezellig, maar zijn net als vuil van sokken en van kleding een veroorzaker van pilling.

3) Stofzuigen met een verkeerd mondstuk idem dito.

Met een textiel tondeuse kun je pilling verhelpen. Pilling valt niet onder de garantie.

Het ontstaan van plooivorming en een zitspiegel.

Als je bank geleverd wordt dan is de vulling nog helemaal intact. Wil je dat de bank een museumstuk wordt, dan kan je er voor kiezen om er nooit op te zitten. Natuurlijk heb je de bank als gebruiksartikel aangekocht. Je hoopt dat je na een dag hard werken lekker kan ontspannen op je nieuwe zitmeubel. Belangrijke tip hiervoor is: de bank in de eerste drie maanden gelijkwaardig in zitten. Rouleer met je gezinsleden, ga om de dag ergens anders zitten. Het zitmeubel zal dan door het steeds wisselen overal hetzelfde aanvoelen. De zitspiegel oogt op het hele zitmeubel nagenoeg gelijk na drie maanden. De stof of het leer werken met de vulling samen.

De ontstane plooivorming is inherent aan de gekozen stof of leersoort en ontstaat altijd op het moment van gebruik. Gelukkig treed de stabiliteit op na het inzitten en zal tot het einde van de levensduur vaak dezelfde optiek laten zien. Het overmatig plooien van stof of leder zijn na het in zitten van het zitmeubel in de eerste drie maanden, een geldige reden voor een service aanvraag. De tabellen voor het meten van overmatige plooivorming zijn in de wet vastgelegd.Accu garantie bij relaxfuncties.

Relaxen met een elektrische functie in banken of fauteuils zijn tegenwoordig ook draadloos mogelijk. Met een accu heb je overdag geen rondslingerende draden. Opladen kan je periodiek afhandelen. Heel belangrijk bij het gebruik van een accu is het moment van opladen. De accu moet leeg zijn, om hem daarna volledig op te laden. Is de accu vol, dan dient de stekker uit het stopcontact gehaald te worden. Doe je dit niet op de juiste manier dan is de levensduur van je accu korter. Daarom gelden voor accu's een garantieperiode van een jaar. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat het moeilijk te controleren valt of er wel op de juiste manier met de accu is omgesprongen.


garantie op verkleuren
zonlicht kan je stof, leder, of hout verkleuren

Het verkleuren van stof, leder of hout.

Bovenstaande punten vallen niet onder de garantievoorwaarden.

Stof heeft door verschillende grondstoffen in de samenstelling meer of minder kans op verkleuren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar je zonwering als je gekozen hebt voor een samenstelling met meer katoen of linnen in verhouding met synthetische grondstoffen.

Leder heeft bij afgedekt en semi aniline een beschermlaag. Maar de geschuurde en de vol aniline leders hebben dat niet. Was je op de hoogte van de eigenschappen van het leder?

Je kunt natuurlijk niet alles op het wel of niet goed uitleggen van de eigenschappen van bepaalde stofsamenstelling of mate van bescherming van het leder bij de verkoper neerleggen. Je hebt hier zelf ook een onderzoeksplicht. Waarom koos je voor deze stof of leersoort? Heb je wel geluisterd naar de uitleg van de verkoper en doorgevraagd naar de specifieke eigenschappen? Overigens is het verkleuren van vol aniline leder weer goed te herstellen.

Hout verkleurd altijd. Tegenwoordig kiezen wij massaal voor hardwax en geolied hout.

maar ook matte lakken kunnen verkleuren. Zelf vind ik dat de charme van de natuurlijke eigenschappen van echt hout. Natuurlijk kan je dmv schuren en het opnieuw aanbrengen van de gekozen beschermlaag deze originele kleur weer redelijk herstellen.

Bovenstaande veranderingen vallen niet onder de garantie.
Als je bedenkt dat door het zonlicht alles kan verkleuren, maar dat je stemming daar alleen maar vrolijker van kan worden dan neem je dat op de koop toe. Vitamine D de belangrijkste vitamine voor ons lichaam komt van de zon. Het verhoogd je weerstand. Weerstand hebben wij allen in deze tijd heel hard nodig.

36 weergaven

Komentarze


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page