google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Menselijke maat


Human scale
Reuzen in Leeuwarden

Van de zomer was ik met mijn man in Leeuwarden. Een prachtige stad ,maar wij kwamen voor de Reuzen. Een betoverende straat theater in een geweldige sfeer,het mooie weer werkte natuurlijk ook mee.

Wanneer je het over de menselijke maat hebt in het interieur,maar ook bij inrichten van de buitenomgeving, dan zijn er een aantal regels. Deze regels zorgen ervoor dat de balans tussen ons, de mens en de objecten in harmonie zijn.


Human scale
te hoog gehangen klok verstoort de balans

Wanneer je in de woonkamer objecten gaat ophangen,dan is het verstandig om te kijken naar de bestemming van deze ruimte. In een zitruimte hang je bijvoorbeeld een klok niet zo hoog. Een schilderij naast een bank trekt de aandacht

weg. Zo creëer je geen balans.

human scale
schilderij niet te hoog ophangen en de klok op ooghoogte

Bij de afbeelding zie je wat het betekent voor de sfeer als je een schilderij boven de bank hangt.

Maak niet dezelfde fout om deze ook weer te hoog op te hangen. Hij maakt dan geen verbinding met de bank. De klok op de andere wand geeft veel meer rust. Hier zie je ook dat de hoogte van de klok veel meer balans brengt.


Als laatste voeg ik nog een karpet en panelen aan de afbeelding toe. Samen maken zij de sfeer in de zitruimte completer. ( Let op dat je de panelen laat doorlopen tot achter je bank )human scale
Karpet en wandpanelen toegevoegd


Comentarios


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page