google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

I gotte buy me a ticket to the tropics!


Een Ibiza interieur is een woonstijl die geïnspireerd is door het leven op het Spaanse eiland Ibiza.

Het is een zomerse, comfortabele en relaxte stijl die bestaat uit de volgende elementen:

  • Een witte basis: De muren, plafonds en vloeren zijn meestal wit of licht van kleur. Dit geeft een frisse en ruimtelijke uitstraling aan het interieur. De witte basis wordt vaak gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, riet, rotan en katoen.

  • Natuurlijk hout: Hout is een belangrijk materiaal in een Ibiza interieur. Het zorgt voor warmte, contrast en karakter. Hout komt terug in de meubels, deuren, plafonds en accessoires. Het hout mag grof, oud of vergrijsd zijn, zodat het een authentieke sfeer creëert.

  • Kleurrijke accenten: Een Ibiza interieur kan ook kleurrijk zijn, vooral in de aankleding. Denk aan kussens, kleden, poefs, lampen en planten met vrolijke kleuren en patronen. Deze kunnen geïnspireerd zijn door de bohemian of Marokkaanse stijl. Kleurrijke accenten geven een speelse en exotische touch aan het interieur.

  • Strakke of ronde vormen: Een Ibiza interieur kan zowel strak als rond zijn. Strakke vormen geven een moderne en luxe uitstraling, terwijl ronde vormen zorgen voor een gezellige en knusse sfeer. Een combinatie van beide kan ook heel mooi zijn.

Een Ibiza interieur is dus een veelzijdige woonstijl die je naar eigen smaak kunt invullen. Het belangrijkste is dat je je er thuis en ontspannen voelt.


Maar welke planten passen goed bij een Ibiza interieur?

Planten zijn een belangrijk onderdeel van een Ibiza interieur, omdat ze zorgen voor een frisse, groene en exotische sfeer.


Er zijn verschillende soorten planten die je kunt kiezen voor een Ibiza interieur. Sommige planten hebben een tropische of mediterrane uitstraling, zoals palmen, bananenplanten, cactussen, agave's, aloë vera en olijfbomen. Deze planten hebben vaak grote, grove of stekelige bladeren die een mooi contrast vormen met de witte basis van het interieur.

Andere planten hebben een bohemian of Marokkaanse stijl, zoals hangplanten, vetplanten, pannenkoekplanten, varens en klimop. Deze planten hebben vaak kleine, fijne of ronde bladeren die een speelse en gezellige sfeer creëren. Je kunt deze planten in potten, manden, schalen of macramé hangers zetten om ze extra op te laten vallen.

Het maakt niet uit welke planten je kiest voor je Ibiza interieur, zolang ze maar gezond en verzorgd zijn. Geef ze voldoende water, licht en voeding om ze te laten groeien en bloeien. Je kunt ook af en toe wat bloemen of kruiden toevoegen om je interieur nog meer kleur en geur te geven. Zo maak je van je huis een echte Ibiza oase!
bovenstaande foto's Bloomingville.


Welke interieurmerken kunnen de stijl goed weergeven?

Merken die een Ibiza interieur kunnen realiseren zijn: Bloomingville, Madam Stoltz, Must living. Je kunt hier je eigen mix maken van strakke, bohemian of Marokkaanse elementen.


foto´s; Madam Stolz

Welke muurafwerking zijn geschikt zijn voor een Ibiza interieurstijl.

  • Witte of lichte verf: Een witte of lichte verf is een eenvoudige en effectieve manier om je muren een frisse en ruimtelijke uitstraling te geven. Dit past goed bij de Ibiza stijl, omdat het een lichte basis vormt waar je andere kleuren en materialen aan kunt toevoegen. Je kunt kiezen voor een matte, glanzende of krijtverf, afhankelijk van je voorkeur. Een paar merken die witte of lichte verf aanbieden zijn Histor, Flexa en Pure & Original.

  • Betonlook: Een betonlook is een muurafwerking die lijkt op beton, maar eigenlijk gemaakt is van verf, stucwerk of behang. Het geeft je muren een stoere en industriële look, die mooi contrasteert met de zachte en natuurlijke elementen van de Ibiza stijl. Je kunt kiezen voor een grijze, beige of bruine betonlook, afhankelijk van je smaak. Een paar merken die betonlook aanbieden zijn Betonlook, Karwei en Praxis .

  • Houten wandbekleding: Een houten wandbekleding is een muurafwerking die bestaat uit houten planken, panelen of latten die je op je muur bevestigt. Het geeft je muren een warme, authentieke en duurzame uitstraling, die goed past bij de Ibiza stijl. Je kunt kiezen voor verschillende soorten hout, zoals steigerhout, sloophout of bamboe, afhankelijk van je stijl. Een paar merken die houten wandbekleding aanbieden zijn Wood upp, en CanDo .

  • Behang met print: Een behang met print is een muurafwerking die bestaat uit papier of vinyl met een patroon of afbeelding erop. Het geeft je muren een speelse en kleurrijke uitstraling, die goed past bij de Ibiza stijl. Je kunt kiezen voor verschillende prints, zoals bloemen, strepen, stippen of dieren, afhankelijk van je sfeer. Een paar merken die behang met print aanbieden zijn Eijffinger, Graham & Brown en Kek Amsterdam .

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van muurafwerkingen die geschikt zijn voor een Ibiza interieurstijl. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je muren te decoreren naar je eigen smaak. Het belangrijkste is dat je je muren laat aansluiten bij de rest van je interieur en dat je er blij mee bent.

Creëer de perfecte Mediterraanse sfeer in je tuin met deze tips

Als je je huis in een Mediterraanse stijl hebt ingericht, wil je natuurlijk ook dat je tuin hier perfect bij past. Een prachtige tuin in een Mediterraanse sfeer is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Met de juiste planten, kleuren en accessoires creëer je gemakkelijk een tuin die helemaal past bij jouw persoonlijke stijl.

Om in de stemming te komen voor een tuin in Mediterraanse sfeer, is het verstandig om inspiratie op te doen. Lees bijvoorbeeld ons blogverhaal over hoe je je tuin een tropisch tintje kunt geven en bekijk de onderstaande foto's om te zien hoe je deze stijl in je eigen tuin kunt toepassen.


foto´s ; Tropilex ® https://www.hangmatwereld.nl/

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page