google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Interieur trend 2024/2025 Mother EarthDe natuur als inspiratiebron.

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor interieurdesign. In 2024 zien we dat meer dan ooit terug in de Mother Earth trend, die de schoonheid en rust van de natuur in huis haalt. Deze trend draait om organische vormen, natuurlijke materialen en neutrale kleuren, die zorgen voor een sfeervol en duurzaam interieur.Organische vormen.

Organische vormen zijn vormen die je veel in de natuur tegenkomt, zoals ronde, asymmetrische en grillige vormen. Ze geven een levendig en speels effect aan je interieur, en stralen tegelijkertijd rust en harmonie uit. Je kunt organische vormen terug laten komen in je meubels, zoals een ronde salontafel, een gebogen bank of een organisch gevormd vloerkleed. Maar ook in je accessoires, zoals vazen, kussens, lampen en spiegels.Gebruik van natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen zijn materialen die direct uit de natuur komen, of die daarop geïnspireerd zijn. Denk aan hout, steen, glas, keramiek, jute, katoen, wol en leer. Deze materialen hebben vaak een grove, ruwe of onregelmatige textuur, die een contrast vormt met de gladde en strakke oppervlakken in je interieur. Bovendien zijn natuurlijke materialen vaak milieuvriendelijk, gerecycled of biologisch afbreekbaar, waardoor je bijdraagt aan een duurzame wereld.Materialen voor de juiste sfeer.

De aarde, het zand, de rotsen en het hout zijn de inspiratiebronnen voor de kleuren in de Mother Earth trend. Denk aan bruin, beige, taupe en camel. Glas mag zeker niet ontbreken in je interieur.

Glas werd voor het eerst ontdekt in Mesopotamië rond 3500 v. Chr. en is sindsdien belangrijk materiaal geworden. Met de interieurtrend Mother Earth komen de glazen objecten weer terug van weggeweest. Voorzien van luchtbellen en bijzondere poten in afwijkend materiaal en vormVormentaal geïnspireerd door Moeder aarde.

Vormentaal in het interieur refereert naar het gebruik van natuurlijke texturen en vormen die doen denken aan de oorsprong van onze aarde. Hierbij kan je denken aan organische vormen en structuren die je terugvindt in landformaties, texturen van gesteente of zand. Op interieurbeurzen heb ik al heel wat design banken gezien die opgebouwd zijn als aardlagen, waarbij bouwstenen laag voor laag worden opgestapeld. Door te spelen met texturen in jouw interieur, creëer je een rustieke en natuurlijke sfeer die garant staat voor een gezellig en warm binnenklimaat. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten vloer of natuurstenen tegels al eens gedacht aan een muur in travertin? Hiermee creëer je een echt wow-effect!
Hoe kan je vormentaal integreren in jouw interieur?

Het mooiste aan het gebruik van vormentaal in het interieur is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Om te beginnen kan je werken met texturen, kleuren en materiaalkeuze. Denk bijvoorbeeld aan een organische bank in een mooie stof in structuur, gecombineerd met kussens in verschillende natuurlijke tinten en prints. Maar vergeet ook niet om te spelen met de indeling en vormen van jouw meubels. Zo kan je bijvoorbeeld een salontafel kiezen in de vorm van een ruwe kiezelsteen, of een stoel in een bijzondere vorm. Vergeet tenslotte ook niet om jouw interieur af te maken met mooie accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kunstwerk in een natuurlijk materiaal.

Over materiaal gesproken. Behang zoals te zien op onderstaande foto's met afdrukken van gesteente geven direct karakter aan de ruimte.


Designbehang van Belarte en Photowall iets voor jou!

Deze leveranciers bieden een ruime keuze aan behang met prachtige prints van de bodemschatten van moeder aarde. Denk aan mineralen, kristallen, rotsen en edelstenen. Deze tekeningen zijn zo realistisch dat je bijna zou denken dat je een stukje natuur in huis haalt.

Designbehang is een eenvoudige en effectieve manier om een wow effect te creëren in je woonruimte. Je kunt een wand achter de bank of in een zitgroep accentueren met een opvallend behang, en zo een extra dimensie toevoegen aan de ruimte. Door het toepassen van zoning (het kaderen van een ruimte) kun je ook de menselijke maat die als gezellig wordt ervaren verkrijgen. Zo kun je een knusse en sfeervolle hoek creëren waar je heerlijk kunt ontspannen.


Met het toepassen van de interieurtrend Mother Earth, haal je niet alleen de schoonheid van de aarde in huis, maar ook de boodschap dat wij zuinig met haar moeten zijn, De aarde is onze bron van leven en we moeten haar respecteren en beschermen. Alles is met elkaar verbonden en ons interieur weerspiegelt onze waarden en visie. Door te kiezen voor natuurlijke materialen, kleuren en vormen, creëer je een harmonieuze en rustgevende sfeer in je woonruimte. Een sfeer die niet zweverig is, maar juist realistische en bewust. Een sfeer die je inspireert om elke dag dankbaar te zijn voor al het goede dat de aarde ons te bieden heeft.


Meer lezen over duurzaamheid en de initiatieven lees je hier111 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page