google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Interieurbeurs Salone del Mobile Milaan 2023


Salone del Mobile 2023.


Eindelijk is het zover. Voor een interieuraddict is Milaan toch het summum voor inspiratie. Na de inspiratie trip “3days of design in Copenhagen” is dit de plek waar je dood gevonden wil worden toch?

Vanaf het vliegveld “Linate” met de taxi naar de beurs. Grote hallen aan weerzijde van een lange overdekte passage.

Vooraf is het verstandig om de merken die je wilt zien te verzamelen en de route van de beurs uit te stippelen. Als je 1 dag beurs en 1 dag stad als tijd hebt, dan is efficiëntie wel handig. Aan de andere kant is het met deze beperkt aantal dagen jammer dat je dan minder verrast wordt. De verrassing zit dan in het feit, dat je voor een onbekend merk staat die een nieuwe stijl of trend onthuld.


Opvallende interieurstand.

R

Ronda design uit Italië.

Verrast worden dat is wat je wilt. Terwijl ik op zoek was naar een specifiek merk loop je langs de stands. Een stand met magnetische dynamische lambriseringssysteem viel op. Ronda design uit Italië.

Magnetische lambriseringsysteem van houtfineer, keramiek. Keuzemogelijkheden in gepoedercoat metaal kleuren, of vloeibaar metaal kleuren, zoals; brons of verouderd koper. Lichtmodules met discreet verzonken led-banden maken de wand uniek. Het modulaire systeem maakt het mogelijk om de wand een ander aanzien te geven als je dat wenst.

Magnetische verlichting, afgeronde hoekprofielen de mogelijkheden met dit systeem zijn eindeloos en blijvend dynamisch. Een Nederlandse dealer is nog niet te vinden op hun site.

Munich bankkast, "vanguard concept"Portugal

Bijzonder interieurproduct.

Banktafels zijn bij diverse merken al te zien. In het lagere meubel segment kom je deze nog te weinig tegen. Een tussenkastje zie je veelvuldig, echter banken die vrij in de ruimte kunnen staan missen in mijn ogen nog een banktafel. Voorzien van Electra punten voor het aansluiten van lampen. De juiste hoogte, fragiel, de mogelijkheid om te spelen met hpl, hout en fenix. Open schappen en lades een gemiste kans voor de aanbieders van wandoplossingen of meubelfabrikanten.

Het nieuwe product “Munich” van Vanguard concept, viel op door zijn afwerking en mogelijkheden.


Opvallende items op de beurs.

Wat opviel waren de eettafels met sculpturale poten. Aanwezig door de pootmaat en de vormen. Soms opvallend door het afwijkende materiaal wat gebruikt werd voor de poten. Zichtbaar in het bovenblad.

Nature design uit Italië bracht eettafels met poten van Murano glas. Ronde poten in combinatie met eikenhout en marmer. Een tafelblad bestaande uit een blad van zwart gerookt glas en eikenhouten sculpturale poot.


Glas.

Glas was een poos uit het interieur verbannen. De nieuwe glazen eettafels en salontafels zijn niet een revival van wat geweest is. Ze zijn wezenlijk anders. De bladen zijn dikker. Het gekleurde glas is opvallend voorzien van luchtblaasjes. Gecombineerd met metaal of voorzien van een glazen onderstel. De salontafel “Henze” van het merk: Papadatos is de mooiste die ik tot nu toe gezien hebt.

Kleurgebruik op de stands.

Primaire kleuren bij Artifort en Petrali. Design mag uitgesproken. Ikzelf houdt meer van de ingetogen kleurencombinaties. Subtiel toegepast als accessoire of als stofaccent met een sierkussen. Een subtiele kleur op de zitting van de stoel. Andere toepassingen van kleur zijn combinaties van neutrale meubelstoffen in beige of creme met poederkleurenverf op de wand. In principe is als mogelijk. Roche-bobois ging helemaal los met spekjes kleuren en eft achtige vormen


Dag 1 afsluiting Salone del mobile beurs.

Het beurs terrein is super dynamisch, er hangt een hele prettige vibe. Muziek, terrasjes, lekkere eettentjes, enthousiaste meubelfanaten. Ik ga met de metro naar ons hotel vlak bij de Duomo..


48 weergaven

Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page