google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Leolux in een nieuw jasje. Daar proosten wij op!

Gekke koptekst. Een Nederlands interieurmerk en proosten?

Tijdens de coronaperiode is een serie ontstaan, meubel merken en gerechten die het merk vertegenwoordigen. De gerechten en merken werden gekoppeld aan de horeca in en om Haarlem.

Leolux heeft een gerecht gedeeld waar de hoofdingrediënten: asperges uit Limburg en gnocchi uit Italië, gecombineerd met gebakken scharrelvlees of als vegetarische versie zijn. De toegevoegde tomaat staat voor het kleurgebruik in de collectie. Als specerijen gebruiken zij peper en Parmezaanse kaas, Deze staan symbool voor de pit van Leolux. Alle gebruikte ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, omdat Leolux hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap voorop stelt. Het volledige bericht lees je hier.

Destijds was de bedoeling om wijnadvies te geven bij alle gerechten. Deze delen wij nu 2 jaar later.

De timing is op zich niet verkeerd om te proosten op een nieuwe ontwikkeling bij Leolux met de opening van het nieuwe design center.


Leolux heeft een nieuw design center.


Het is geen geheim dat ik fan ben van design. De gedachte achter een product, de filosofie van het bedrijf achter het product, het meedenken over onze foodprint door design merken.

Leolux is een oer Nederlands bedrijf die al meerdere keren op dit blog voorbij is gekomen.

Enerzijds door de samenwerking met de serie interieur merken en recepten" anderzijds door het beschrijven van de tijdsgeest die het merk heeft doorleefd met iconische ontwerpen.


Leolux, Pode en Evidence samen onder één dak!

Met de recente verhuizing naar het nieuwe experience design center in Breukelen is er een nieuwe bladzijde toevoegt. De volledige collectie van Leolux, Pode en Evidence is in deze mooie speciaal ontworpen entourage te bezichtigen. Het verkoopteam staat tot je beschikking en alle favorieten mag je uitproberen.
Terug bij het wijnadvies bij het gerecht van onderstaande foto. Uitgevoerd door het Michelin ster restaurant Ratatouille.


Leolux en wijnadvies bij het gerecht geïnspireerd door Italië, passend bij de hoofdingrediënten: asperges uit Limburg.


Geadviseerde wijn: Gran Marius


Wijnmaker: Bodegas Piqueras

Herkomst: Almansa Spanje

Jaartal : 2021

Druivenras: 100% VerdejoWat maakt deze wijn uit Spanje uit 2021 zo bijzonder?

De druiven voor deze Gran Marius komen van een hoger gelegen wijngaard, om precies te zijn tussen de 940 en 960 meter in Almansa - het wijngebied rondom Madrid. De hoogte zorgt voor de nodige verkoeling in dit warme deel van Spanje. De wijngaard heeft een arme, kalkrijke bodem. De verdejo-druiven worden spontaan vergist in Franse eikenhouten vaten van 300 liter. Vervolgens rijpt de wijn vier maanden 'sur lie' in RVS tanks met regelmatige bâtonnage (het rondhusselen van de droesem). Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en krijgt het een romig mondgevoel.


Wij proosten op de nieuwe start van Leolux en op het genieten van heerlijke gerechten en jezelf omringen met gezellige mensen, mooie producten en fijne omgevingen.


Het wijnadvies is afkomstig van: Melanie Hoogland. Sommelier.

Kommentarer


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page