google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

What's new 2022


Woontrend Nature

2022.

Weer een jaar voorbij. Een jaar waarin wij dachten van corona te winnen. Een jaar waar het songfestival doorging. De horeca en evenementen het zwaar te verduren kreeg en nog krijgt. Een jaar waarin groepen tegenover elkaar kwamen te staan. Een jaar om op sommige vlakken gauw te vergeten.

Sommige vlakken, want er zijn gelukkig altijd nog hele mooie gebeurtenissen. Nieuw leven, nieuwe liefdes, mensen die genezen en mooie initiatieven. Je fel begeerde woning inrichten werd belangrijk. Hierdoor zijn de trends die al een tijdje sluimerde in een versnelling geraakt.

Ondanks het annuleren van veel grote meubelbeurzen vinden de nieuwe vormen en kleuren in de komende collecties hun weg naar de consument.

Trend: Nature

Nature: Nude en pastel.

Eén zijn met de natuur is een trend die niet meer weg te denken is. Het rustgevende van de natuur, vind je terug in de toegepaste materialen en zachte kleuren.

Onbewerkt. doorleefd hout o.a. bij de Japandi woonstijl. Staat ook prima als Wabi Sabi toepassing bij het nieuwe landelijk. Grondstoffen hennep en vlas voor mooie duurzame stoffen. Rotan objecten spelen in verschillende stijlen een hoofdrol. De vormen uit de jaren '70, gecombineerd met rotan toepasbaar in een eclectische woonstijl.

Nature: Green en Blue een weerspiegeling van de natuur en buiten.

Flexa kiest voor de kleur van het jaar Bright skies.

De blauwe kleur is een lichte en luchtige kleur die volgens Flexa nieuw leven in elke woonkamer blaast.

Histor kleur 2022 Olive sprig.

De grijs groene kleur staat voor groei en veerkracht van de natuur. Volgens Histor fleurt deze kleur de ruimte op en zorgt voor een organische levendigheid.

Nature: Duurzaamheid.

foto; https://www.mhllt.com/

foto; https://www.mhllt.com/

Door het gebruik van natuurlijke materialen ontstaan mooie kleur harmonieën. Niet gevoelig voor trends en rustgevend. Mooie duurzame investeringen die jaren meegaan en als de tand des tijds er vat op krijgt zorgen de ontstane patina's voor een nog mooier resultaat.

Nature: Organische vormen.

De organische vormen in meubelen en accessoires komen ook terug in de woningen.


foto Casa Orgánica, Naucalpan, Mexico, 1985, ontworpen door Javier Senosiain

foto's collage: nieuwe collectie Urban Nature Culture

100 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page