google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Zomerse Woonstijlen voor Buiten: Maak van jouw tuin of balkon een gezellige tuin woonkamerZomerse Woonstijlen voor Buiten: Maak van jouw tuin of balkon een gezellige tuin woonkamer De zomer is eindelijk weer terug en dat betekent dat we weer lekker kunnen genieten van het buitenleven. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een groot terras, met de juiste woonstijl maak je er een gezellige tuin woonkamer van. In deze blog nemen we je mee langs verschillende woonstijlen en merken die perfect zijn voor het buitenleven.

Woonstijlen en merken die perfect zijn voor het buitenleven.

1. Bohemian Chic Bohemian Chic is een stijl die draait om kleur, textuur en patronen. Het is een mix van vintage en etnische elementen. Denk aan kleurrijke kussens, vloerkleden, poefs en lantaarns. Combineer dit met een hangmat, een schommelstoel en veel groen om het geheel af te maken.

Merken zoals Sissy Boy en Bloomingville hebben een ruim assortiment aan Bohemian Chic meubels en accessoires voor buiten. Combineer dit met planten zoals bougainvillea, varens en cactussen om het geheel af te maken.


2. Scandinavisch Scandinavisch design staat bekend om zijn strakke lijnen en eenvoudige esthetiek. Het is een minimalistische stijl die perfect is voor een moderne tuin. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en beton om een rustige sfeer te creëren. Combineer dit met witte meubels, zoals een loungebank en stoelen, en voeg wat kleur toe met kussens en een buitenkleed.

Merken zoals IKEA en HAY hebben een ruim assortiment aan Scandinavische meubels en accessoires voor buiten. Gebruik planten zoals buxus, hortensia's en lavendel om een rustige sfeer te creëren.


foto's Ikea

3. Mediterrane De Mediterrane stijl is geïnspireerd op de zonovergoten kusten van Italië, Spanje en Griekenland. Het is een stijl die draait om warmte en kleur. Denk aan terracotta potten, tegels en aardewerk. Combineer dit met een buitenkeuken, een eettafel en stoelen en creëer zo de perfecte plek om te genieten van een heerlijke maaltijd met vrienden en familie.

Merken zoals Casa Vivante en Riviera Maison hebben een ruim assortiment aan Mediterrane meubels en accessoires voor buiten. Combineer dit met planten zoals olijfbomen, palmbomen en bougainvillea om de Mediterrane sfeer compleet te maken.
4. Retro Retro is een stijl die teruggrijpt naar de jaren 50, 60 en 70. Het draait om felle kleuren, opvallende patronen en grafische prints. Denk aan een vintage caravan, een oude picknicktafel en opvallende accessoires zoals een ouderwetse radio. Deze stijl is perfect voor wie een beetje nostalgie wil toevoegen aan hun buitenruimte. Merken zoals Fatboy en Zuiver hebben een ruim assortiment aan Retro meubels en accessoires voor buiten. Gebruik planten zoals hangplanten, begonia's en vetplanten om een retro sfeer te creëren.

foto hangmat; Tropilex ® https://www.hangmatwereld.nl/

5. Modern Moderne buitenruimtes zijn strak en minimalistisch. Ze draaien om eenvoudige lijnen en monochrome kleuren. Denk aan een witte loungebank, grijze betonnen plantenbakken en een zwarte parasol.

Merken zoals Fermob en Emu hebben een ruim assortiment aan moderne meubels en accessoires voor buiten. Gebruik planten zoals bamboe, grassen en varens om een moderne sfeer te creëren.

Is het op een klein balkon ook mogelijk om uit te pakken en voor je favoriete vakantiebestemming te gaan?


Kies voor je balkon ook voor een vlonder. Denk aan verticaal tuinieren en aan je balkonreling hang je plantenbakken met je favoriete kruiden en of planten. Hangplanten en een gezellig zitje maken je ultieme vakantiebestemming zonder te reizen mogelijk

Kies voor je balkon ook voor een vlonder. Denk aan verticaal tuinieren en aan je balkonreling hang je plantenbakken met je favoriete kruiden en of planten. Hangplanten en een gezellig zitje maken je ultieme vakantiebestemming zonder te reizen mogelijk.


Kies voor je balkon ook voor een vlonder. Denk aan verticaal tuinieren en aan je balkonreling hang je plantenbakken met je favoriete kruiden en of planten. Hangplanten en een gezellig zitje maken je ultieme vakantiebestemming zonder te reizen mogelijk.

Of je nu gaat voor een Bohemian Chic of Scandinavische stijl, er zijn talloze mogelijkheden om van jouw tuin of balkon een gezellige tuin woonkamer te maken. Kies de stijl die het beste bij jou past en geniet deze zomer van het buitenleven. Wil je meewerken aan het vergroenen van de straat dan staan hieronder nog wat tips. Tuinen aan de straatkant ik zeg doen.

Iedereen weet wel zo een straatje. Veel groene planten in de met keien bedekte straten, Een blauwe regen of een bougainville klimplant tegen de gevel.. Hoe fijn is het om daar doorheen te dwalen? Is het een gek idee om in de Hollandse straten de gevels van onze huizen ook een groener aanzicht te geven? Volgens onderstaand onderzoek niet.

Groen in onze straten en gevels niet alleen voor de sfeer. Hoe koel je een stad of dorp?

Iedereen weet wel zo een straatje. Veel groene planten in de met keien bedekte straten, Een blauwe regen of een bougainville klimplant tegen de gevel.. Hoe fijn is het om daar doorheen te dwalen? Is het een gek idee om in de Hollandse straten de gevels van onze huizen ook een groener aanzicht te geven? Volgens onderstaand onderzoek niet.


Iedereen weet wel zo een straatje. Veel groene planten in de met keien bedekte straten, Een blauwe regen of een bougainville klimplant tegen de gevel.. Hoe fijn is het om daar doorheen te dwalen? Is het een gek idee om in de Hollandse straten de gevels van onze huizen ook een groener aanzicht te geven? Volgens onderstaand onderzoek niet

Wat werkt wel en wat werkt niet?

De teksten in deze sectie zijn tot stand gekomen in het kader van het Beleidsprogramma Biodiversiteit. Tekst bijdragen: Kees Hendriks en Barry de Vries (Alterra, Wageningen Universiteit en Research Centre).


In nieuw te plannen steden of wijken kan in het ontwerp rekening worden gehouden met de aanleg van groen en waterpartijen en aanvoerroutes van koele lucht. In bestaande steden en wijken kan dat lastiger zijn. Daar hangen mogelijkheden en kosten af van situatie en schaalniveau. Relatief eenvoudig is de aanplant van extra groen en het aanleggen van groene gevelsystemen (‘verticaal groen’) en groene daken. Daarbij dient rekening gehouden te worden met de kosten van onderhoud.

Stadsparken en -plantsoenen, waterpartijen, maar ook de vrije toestroom van verkoelende lucht worden bedreigt door verdichting, inbreiding en hoogbouw, zowel in bestaande steden als in nieuwe wijken.

Ook stadsbewoners geven soms onvoldoende ruimte aan groen door hun tuinen geheel of gedeeltelijk te bestraten, met extra warmte in de zomer als gevolg.

Bij langdurige droogte kan de watervoorziening van stedelijk groen afnemen en daarmee ook het koelend effect van groen.

Voorbeelden en feiten

  • Het koelend effect van een stadspark is merkbaar is op een afstand van 2 tot 4 maal de breedte van het park.

  • Een gezonde boom levert naar schatting een koelend vermogen van ongeveer 10 airco’s.

Wat kunt u doen?

Groene gevels en groene daken zijn een ruimtebesparende aanvulling op parken en plantsoenen. De laatste hebben meer koelend effect en stadsgroen blijft dus belangrijk.

Bewoners kunnen hun tuinbestrating vervangen door beplanting. Bijkomend voordeel is wateropslag in de bodem en minder wateroverlast bij hoosbuien.

Ontwerpers kunnen aanzienlijk bijdragen aan stadskoeling door luchtcirculatie en stadsgroen ruimtelijk goed in te passen en de watervoorziening goed te regelen.
241 weergaven

Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page