google1bd320a70a84547c.html
top of page
Home
  • Conny Gruijters

Make the world a better place!


Goals, doelen, visie. haalbaarheid, betaalbaarheid. Afzonderlijke woorden, maar breng je deze woorden in verband met duurzaamheid, het verkleinen van onze footprint op onze aarde, dan staan zij in relatie tot elkaar. Willen wij betalen voor het halen van klimaatdoelstellingen? Is het haalbaar binnen een mensenleven? Een visie is belangrijk om je doel te bepalen. Daarna knippen wij de stappen ernaartoe in kleine stukjes. Elk geleverde bijdrage is een stap vooruit. Binnen de meubelbranche zijn deze kleine stapjes ook zichtbaar. Laat ik om te beginnen wat merken uitlichten die deze waarde al aan hun bedrijfslogo hebben gekoppeld. Bedrijven of producten die over onze nalatenschap nadenken. Niet alleen oog voor het product of de herbruikbaarheid ervan, maar zijn bewakers van de kwaliteit van het leven van de werknemers in het land van herkomst van de producten.


Het merk: Urban Nature Culture.

Het Logo BSCI toegekend aan Urban Nature Culture staat te lezen als omschrijving op hun site voor:

BSCI (Business Social Compliance Initiative) en heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

Het Logo Sedex staat omschreven op hun site voor:

Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om rekening te houden met het milieu en mondiale ecosystemen, naast ethische en sociale factoren in hun toeleveringsketens. Het veranderende klimaat heeft nu al gevolgen voor mensen over de hele wereld, met name in het zuiden van de wereld, wat een steeds negatiever effect heeft op kwetsbare migrerende werknemers. Bedrijven moeten verantwoordelijk zijn voor de hele levenscyclus van producten en de rechten van werknemers tijdens het productieproces beschermen. Sedex ondersteunt bedrijven om deze complexe uitdagingen het hoofd te bieden. Door de juiste technologie te gebruiken, kunnen bedrijven informatie snel en efficiënt delen, prioriteit geven aan hun middelen en actie ondernemen waar dit de grootste impact heeft. Het maakt en faciliteert meer transparantie in wat vaak een grote en complexe wereldwijde toeleveringsketen is.

Het logo FSC, meestal weten wij ongeveer wel dat een bedrijf dan goed bezig is als zij dit logo voeren.

Maar wat houdt het precies in? Hieronder een filmpje om even snel een uitleg te krijgen.

Het merk Urban Cotton.Urban Cotton is vaak voorbij gekomen in onze blogs. Wij zijn fan van deze wandkleden die gemaakt worden van organisch katoen.

Omdat de productie van "normaal" katoen zo belastend is voor het milieu, heeft Urban Cotton gekozen voor Organisch katoen. Hierbij worden chemische bestrijdingsmiddelen niet ingezet. Het katoen wordt met de hand geplukt.


Het merk: DTP interiors


DTP interiors: time less collectie

DTP interiors heeft bovenstaande logo's op hun site staan. Hier staat de productie met de hand door de locale bevolking van het land van herkomst bij. Door eerlijke prijzen te betalen en het waarborgen van een veilige werkomgeving zonder kinderarbeid. Duurzaamheid en zorg voor onze planeet gaan hand in hand.


Gerecycled teakhout van DTP interiors.

Gerecycled teakhout heeft al een leven gehad. Het hout heeft een prachtig en karakteristieke uitstraling. Daarnaast is de keus voor gerecycled teakhout maatschappelijk verantwoord, want met deze keus draag je toch een beetje bij aan het verminderen van de afvalberg en gun je andere bomen een langer leven!

Gerecycled teakhout kan worden gewonnen uit verschillende bronnen, zoals: oude bielzen, oude huizen, fabrieken.


Het merk Onshus

Waarom het merk Onshus bij duurzame producten. Dit merk is namelijk tijdloos. Handgemaakt met mooie producten. Glas, keramiek en hout. Omdat het tijdloos is en geen massaproductie geniet je lang van je aankoop. Vooral omdat deze collectie met verschillende stijlen te combineren valt.


Het merk Saunaco.

Saunaco verbindt zich aan een lage footprint door: het minimale houtverbruik, welke afkomstig is uit gecontroleerde bronnen en het gebruik van poederlak. Poederlak is 100% biologisch en wordt toegepast in 2 lagen en droogt dmv verwarmen in de oven. Hierdoor is de lak krasvast en ecologisch, daar er 0% aan solventen (oplosmiddelen) en 0% afval ontstaat.

Milieu Hout is één van de meest wonderbaarlijke grondstoffen om mee te werken door een combinatie van volgende sterke eigenschappen:

  • Hout groeit in de natuur of wordt geplant

  • Zuurstof producerend

  • CO2 absorberend

  • Natuurlijke uitstraling

  • Recycleerbaar

Saunaco gebruikt enkel hout dat voldoet aan de nieuwe EUTR-vereisten. De bossen waar ons hout vandaan komt worden elk jaar groter door goed bosbeheer! Wij gebruiken geen hout uit Afrika, Zuid-Amerika of Azië. Groene Energie Enkele jaren geleden heeft Saunaco geïnvesteerd in een PV-installatie van 250.000kW. Op deze manier worden de meubels dus met de hulp van de zon gemaakt!


Bovenstaande merken zijn niet alleen bezig met het ontwikkelen en bewaken van de kwaliteit van hun afgeleverde producten. De vormgeving en de toepasbaarheid in onze huidige interieurs maken door het gezamenlijk combineren van deze merken mogelijk om verrassende warme en persoonlijke huiskamers te creeren, waar de basis wordt gelegt in duurzaamheid.


Wil je meer weten over dit onderwerp lees onderstaande blog verhalen.


Comments


Our Recent Posts

©2018 by The Real Stylguide. Proudly created with Wix.com

bottom of page